zaterdag 2 november 2013

Subenhara



Beste Maarten van Thiel,

Doordat ik gisteren op Internet afbeeldingen m.b.t. Subenhara bekeek kwam ik dit plaatje tegen en vervolgens terecht op uw blog op de pagina van ZONDAG 21 APRIL 2013.

Ik ben bezig met onderzoek naar de “vergeten” kaas Subenhara, die in de begin jaren ’60 van de vorige eeuw hier in Zevenaar, mijn geboorte- en woonplaats, is bedacht, ontwikkeld en in productie genomen. Die productie heeft geduurd tot in 1992 de lokale zuivelfabriek als gevolg van fusies en schaalvergroting in de zuivelindustrie werd gesloten. Daarna is de Subenhara tot 2001 in Markelo geproduceerd en vervolgens nog korte tijd in Dronrijp alvorens van de markt te verdwijnen.
By the way: Subenhara is de oude benaming van Zevenaar van omstreeks 1050 na Chr.

In dit verband beheer ik ook deze Facebookpagina hier.
Mijn plan is om een boek over de geschiedenis van de Subenharakaas te schrijven. De kaas opnieuw te gaan produceren en op de markt te brengen. Wel als een echt streekproduct. Dus gemaakt van lokale/regionale melk en ook lokaal/regionaal geproduceerd. Intussen heb ik ook veel spullen verzameld. Oude foto’s, videobanden, kranten- en tijdschriftartikelen, reclamematerialen, recepten, etc. Daarmee denk ik straks bij de presentatie van kaas en boek een kleine expositie in te richten.

Kunt u mij vertellen waar dit plaatje vandaan komt? Kennelijk uit een Kuifje-boek? Ik ben helemaal geen Kuifje-kenner en dan wordt zoeken wel heel erg lastig. Wellicht kunt u mij op weg helpen. Ben benieuwd naar uw reactie.

Alvast dank voor uw moeite.
Hartelijke groet,
F


Geachte heer F.;


Maar uw verhaal vind ik zeer boeiend! Ik hoop werkelijk dat u ons op de hoogte blijft houden van eventuele ontwikkelingen (uhh, voor Facebook hebben wij geen tijd vrees ik).
Momenteel 900 bezoekers / dag dus dat kan u informatie opleveren, temeer daar ik nu een post hier zette met als titel subenhara (dat scoort in Google; niet zozeer die titel als wel de content van deze post dan).

Met vriendelijke groet