zondag 22 december 2013

Wijn, ananas, kaas



Dit (baby-ananasjes), en de volgende, zou ik even publiceren vandaag
Ze smaken goed trouwens, maar ze zijn erg vezelig

Links

Ikea producten hier (alle links hier in een nieuw venster).
Interessant spul, en zie de tabs boven. 

Beste Chinese restaurants hier.
Nummer 39 is Tong Ah (teveel sambal?) hier.
De actie hier.

Gezeur over koken voor een band hier.
Geklets ook nog. "Injira" (dat schrijf je n'jera) is geen "platbrood" maar een soort pannenkoek.


Je kan natuurlijk scherper tegen de schil aan snijden, maar dat is niet aan te raden
Beetje verwarrend: links een halve, midden eenkwart

Italiaanse producten hier.
Wel een neptent. Bestel je wat, een flesje colatura (fish sauce zeg maar) van 7 Euro, staat er Verzendkosten 0,-. Ga je de bestelling afronden staat er Verzendkosten € 16,-...

Gratis wijncursus, niet schrikken, hier. Kleine Snuiverink en Posse.
Die Posse die doet dat programma "Mangiare!"
Kan dat programma niet beter "Dietare!" heten?

Dit hier is nou echt ontiegelijk lullen over iets waarvan je de ballen verstand hebt. Zie hier.
Nooit gemaakt, nooit zelfs maar zíen maken. Maar wel de bek erover vol...
Valt door de mand omdat ie luchtig over hóe je dat bloed dan wel verzamelt heen schrijft. Dat wéét die kwaker niet...


Dit gaf ik iemand ("Heeeeeerlijk!!!" mailde die)
Ik zeg "Dat zijn nashi-peren, uit Korea, maar zo peervormig zag ik ze nog nooit"
Klopte; was geen nashi peer maar China-peer; zie hier (plaatje wat lager)
Nashi zie hier

Planning

* Risotto met bottarga; gesauteerde peultjes; een fraaie Gewurztraminer

* Gekookte eieren; pinda-saus van sambel pecel [pÈtsjèl] (deze hier heb ik); worteltjes; een fraaie Elzasser(!) rosé

* Fazant-filets, kastanje-puree, spruitjes, Château Preuillac (Cru Bourgois) 2008. De saus weet ik nog niet. Iets op basis van Malaga? Of beter witte port?

* Pasteibakjes met een blanquette van paddo's en tau kwa, verdomd! Martini Brut erbij. Tau kwa: "fried tofu". Iemand laatst had nog nooit tofu gegeten. "Heerlijk!".

* Paneer in tomaten-curry type shahi; roti. Paneer zie hier. Shahi zie hier. Met een Rivaner.


Dit is die Martini
Zowat nergens te vinden
Gaat binnenkort mee als ik er ergens risotto met eekhoorntjesbrood en truffel mee ga koken
En die andere fles voor de kleintjes


En verder

Willem Frank schrijft over Subenhara (search the blog)
Ben met een Belgische echte kaasmeneer, Giedo De Snijder, aan de slag over de toekomst van de Subenhara kaas. Prikkelende zienswijze, boeiende ideeën. Wordt vervolgd.
Zie De Snijder hier.

Eten in de tram in Brussel, die vergat ik bij de links, hier.

Ik vergat te noteren van welke restaurantkaart ik dit las:
chocolade-bloedpudding van mandarijnenjam en wei-ijs
maar goed, u gaat er toch niet eten, u bent wel wijzer...

Een of ander Volkskrant tiepe ging in Bangkok eten via dit hier.
Vreselijk lijkt me dat.
Als ik ga eten dan wil ik kunnen zeggen Dit wel en dat niet. En voorál geen social talk aan m'n kop ja!
Lijkt me even vreselijk als dit hier.
Daar moet je toch niet aan denken?!
Interview in de Volkskrant laatst hierover. "Ik kook voor de sociale contacten", godsammekrake...


Dit waren die verse gedopte doperwten van AH van laatst
Niet-te-vre-ten...
Meelballen...
(Maar ja, dat kan je natuurlijk weten. Langer dan een uur geleden geplukt / gedopt? Kan je wegmikken)

Tot slot

Hoorde laatst van een mij bekend meisje van vijf, dat die voor de hele familie kookt.
Gehakt met ui en knof en kerrie en komijn, gebakken banaan, rijst.
Moest denken aan die -Mangiare! ook weer- Jonah Freud.
Die is niet weg te slaan van de buis als het over koken gaat, met geen dwangbbuis te verhinderen dat ze dan aan het koken slaat, maar verdomd, een ei bakken zoals het hoort, dat kan ze niet, verdomd, dat kan ze niet...

Die kassa-wijffies van AH die hebben nou "sjieke" kleren aan, "diner-kleren".
Nou ja: wat zij denken wat daarvoor doorgaat dan dus.
Je vraagt je af wat erger is: díe kleren, of een AH uniform met zo'n kerstman-muts...

Had het met iemand over dat reuze wierookvat in Santiago.
Bota fumaceiro.
Zie hier.
Prachtig!

Dylan in een interview.
Als je voorouders slavendrijver of lid van de Ku Klux Klan waren, dan voelen zwarten dat. Net als Joden Nazi-bloed kunnen ruiken en Serviërs het bloed van Kroaten.


Bakringen
Uitstekend spul van Blokker
Maakte in die grote bakjes met aluminiumfolie, voor filodeeg-bakjes