donderdag 10 april 2014

Moscato d’Asti




















Dag Maarten, de kaas, Pecorino dauno, is vanmiddag op tafel gekomen. We hebben met drie personen ervan gegeten en hij was heerlijk. Die wijn vonden wij er niet lekker bij. Een half flesje voor bijna 9 euro en het smaakt alsof je verschaalde wijn zat te drinken! Zou het kunnen dat die wijn te flauw was voor die sterke kaas, wat smaak betreft? De Madera die ik eerst erbij dronk was een veel lekkerder combinatie.

Ik had grote bloemen in glazen gemaakt met daslook, reepjes selderiestengel, peer, tomaten en Griekse olijven en dat zag er heel leuk uit, en precies als vijgenmarmelade en honing smaakte dat allemaal heel erg lekker bij die kaas.

Y. zei “Die Moscato d’Asti was wel lekker, maar niet bij die mooie kaas. Je had veel beter op je kop in de bak met afgeprijsde wijnen van de AH kunnen gaan hangen. Daar hebben ze nu de Moelleux voor de helft van de prijs en die was beter geweest. Y. heeft ooit in de Elzas een Munster gegeten met, op advies van de ober, een Moelleux erbij en het moet een geweldige combinatie zijn geweest. Haar toenmalige vriend, een café-houder, zei dat dat niet kon. Hij proefde ervan, vond het heerlijk en het is nog lang onrustig gebleven daar in de Elzas.

Dag, Loek