zondag 13 april 2014

Zalm uit blik en zo




Diversen


Zalm, udon, paprika, tau si

Udon zie hier (alle links hier in een nieuw venster).
Tau si / Douchi zie hier.

Tau si smaakt prima bij zalm want prima bij vet.
Maar ja, ik gebruikte (erg goede, dat wel) zalm uit blik, en dat kan niet.
Dat kan je door pasta zonder meer werken, of koud gebruiken, maar de nabijheid van iets (zelfs licht) zuurs maakt het blijkbaar niet-te-vreten. Geen tomatensaus bijvoorbeeld, En in mijn geval visfond met witte wijn.

Nou ja, gelukkig dat er af en toe wat mislukt, want in bén al zo ongeloofwaardig...




Gedroogde tuinbonen

Ik schreef gisteren of zo al: in Midden-Oosterse recepten en Egyptische en zo kom je dikwijls gedroogde tuinbonen (Foul mesdames) tegen, náást gedroogde witte tuinbonen.

Die witte zie boven links, en rechts wat je -enkel- in Zuid-Europa vindt, en vroeger in Nederland (mollebonen, paardebonen).

Die witte, dat zijn dubbel gedopte en gesplit.
Staan nu in de week. Voor bij een uien-omelet...


Zoeken

In dit blog wordt zoeken erg moeilijk vanwege dikwijls het enorme aantal resultaten.
Ik ga dan ook een ander blog opzetten met trefwoorden, verwijzend naar recepten / ingrediënten / foto's hier.

En die foto's, dat is aardig. Want daarmee red ik me wél wat zoeken betreft. Zoeken op "paarse asperges" hier levert tig paarse en tig asperges resultaten, niet aan te beginnen. Maar idem in Google afbeeldingen: kassa!

Idem dito vandaag Baskische prei. Tig baskische tig prei, niet om door te komen.
Maar zie de pics, en daar ging het recept naar Loek.



Dit is de kar van die Italiaan met die enorm lekkere kazen en worsten en hammen

Notities

Ik vroeg me af hoe die rijstflapjes van een paar dagen geleden eigenlijk heten.
Van bij die stoofpeertjes met grove rookworst en ketjap en sambal trassi.
Rice flakes dacht ik eerst, maar dat is het niet. dat zijn die geplette korrels, die je door soep of saus roert (ook lekker trouwens).
Zie hier.
Ik zal dinsdag eens bij de toko kijken, want ik gooide het zakje al weg.


NRC video spaghetti.
Zie hier.
Hij bewaart knoflook in olie! Anaerobe bacteriën! Dodelijk voor ouderen en kinderen...
Verse pasta uit de diepvries...
Venusschelpen die niet open zijn hebben gewoon de ruimte niet gehad om te openen (hij schudt de pan niet af en toe). Je moet ze van te voren goed gecontroleerd hebben; schelpen van elkaar afduwen in het plat: bewegen weer terug als het goed is. Daarna weet je zeker dat wat niet open is toch goed is (even mesje erop). En trouwens: waren die niet goed, die hij eruit haalde? Maar ze hebben wél meegekookt!
Tsjongejonge, de blaaskop...




Moutarde de Bourgogne
Van Reflets de France (altijd goed)

Erg lekker.
Droge en toch volle smaak, maar ja, is gemaakt met Bourgogne aligoté.

Heel iets anders dan Moutarde de Dijon, die toch dikwijls ook als moutarde de Bourgogne wordt aangeduid.
Maar ja, vergelijk eens Dijon van Edmond Fallot met die van Maille.
Niet te vergelijken.


Daar moet je toch niet aan denken,
dat je zo'n doos afgeleverd krijgt, peperduur ook nog, zo van Hiermee moet je de komende dagen koken.
Zie hier, die vieze baard alleen al...
Of zie hier en klik eens op Bestellen. Zit je dáár op te wachten?
AH zit achter dit hier. Kijk enkel naar de prijzen en dan weet je het ook trouwens.



Dit is Bulgaars spul
Boven pastirma (pastrami dus)
Onder Elena, enorm lekkere ham


AH Klantenservice

Betreffende uw biologische wortelcarré het volgende.
Ik lees dat het bereid kan worden in margarine en in olie.
Kan het dus niet worden bereid in boter?
En waarom niet?

Hartelijk dank voor uw bericht van 6-4-2014. Op dit moment kunnen wij nog niet inhoudelijk reageren op uw vraag omdat wij deze informatie niet direct voorhanden hebben.

Geachte heer Van Thiel,
Hartelijk dank voor uw bericht van 6-4-2014.
Naar aanleiding van uw vraag kunnen wij u als volgt informeren:
U kunt de wortelcarre ook bereiden in boter.
Met vriendelijke groet,
Wendy Denie
Albert Heijn Klantenservice



Omeletje gebakken in een kleine patisserie-ring
Lekker hoor


Janneke Vreugdeprei

Daarbij gebiedt de eerlijkheid overigens ook te vermelden dat zeker 1 op de 3 curry’s die ik maak mislukt, of althans het niet waard is om hier verslag van te doen.

Wat raar voor iemand die toch zo goed kan overschrijven...

En ja, ik weet heus wel dat verse coquilles lekkerder zijn dan die uit de diepvries, en dat voor doperwten hetzelfde geldt

Dat van die doperwten is in de praktijk absoluut gelul.

Het was een volkomen ad hoc recept, gemaakt van ingrediënten die toevallig voorhanden waren.

Als je een Google doet op scallop curry ginger lemon grass garden peas dan krijg je een miljoen hits...



Onrijpe soja-bonen die je vers eet
Edamame
Ik vind er niet veel aan


Messen slijpen
Zie hier
Heel interessant
Alleen daar waar ze voor een bepaald met 80 - 220 aanraden blijken ze 80 - 220 niet te hebben...

Wat nou weer Nieuw Vers
Zie hier

Beetje gedoe met lamsbout
Zie  hier
Doe normaal...



Mierikswortelsaus


Asperges

Ik ging een hele post aan asperges weiden of wijden, wat is het.
Maar ja, dat hád ik dus al gedaan!
Geen nieuwe vensters nu dus!
Terugknop!
Doei!

1]
Hier

2]
Hier

3]
Toegift hier

4]
Extra toegift hier



(O wacht; ik vergat te melden dat ik vanavond, ter officiële afsluiting van de winter, nog een keer een lekker blik Xoun opentrek...)