donderdag 15 mei 2014

Worst!




Uitstekende worst zelfs


De naam is niet goed gekozen, ik bedoel ik ben SEO specialist (SEO zie hier; alle links hier in een nieuw venster) en als je op butch dutch (dat teken ertussen wordt genegeerd) gaat zoeken, dan vind je die lui wel bovenaan, maar heel veel resultaten verder gaan over hoe je butch vertaalt in het dutch, en dat zal ze blijven achtervolgen.

Zie ze hier (alle links hier in een nieuw venster).
Zie de persmap, o wacht, dat werkt niet meer...

Ze leveren die worsten aan "240 AH's", maar als ik op de kaart kijk, "Alle verkoop adressen", dan zie ik 32 adressen...

Ik las ook ergens dat ze "alle Maggi recepten" beheren of zo'n soort taal.
Dat lijkt me wel heel erg sterk.

Proeverij
Niemand van de proevers weet wat het is, kalf of varken, en niet wat er in zit
Alles op gelijke manier gebakken in dezelfde zowat witte olijfolie



Kalfsworst 
Met mosterd en peterselie


Kalfsworst mosterd - peterselie dus

Ruikt lekker fris, en iemand zei Dat is azijn.
Ik dacht, maar ik wist het, Mosterd (vulde de hele keuken).
Fris van smaak, mooi vlezig, mooi "half grof" en niet vet, zeker niet te zout maar heel mooi "op zout"

"kalf mosterd peterselie" zei ik.
Ja, dat kalf proef je aan de structuur vs vet, en je lippen plakken (kalfbotten-gelatine).

Jammer dat je net méér de kruiden en het peperige dan het vlees proeft, zeer zeker voornamelijk door die peperigheid, en die proef je voor in de mond dus dat heeft op de hele smaakbeleving invloed.

Maar die kruidensmaak an sich is prima

8-

Iets minder peper zou ik zeggen (niet voor mij maar voor hullie), en redelijk wat versgemalen korianderzaad (net als ook altijd in 100% rund-hamburger)



Varkensworst
Venkel en tijm


Varkensworst venkel - tijm dus

Geur bij het bakken is mooi en iets fris.

De smaak smeuïg, heel prettige fraaie frisse kruidige smaak, maar of het grote publiek dat ook vindt?
("Het smaakt ergens naar").

Eén persoon maar proefde dat het venkel was (maar je verwacht dat niet), en toen proefde iedereen het.

Iets te peperig misschien weer (niet voor ons).

We zouden zeggen iets minder venkel en peper, iets korianderzaad en bergbonenkruid (geen bonenkruid!), liefst bergbonenkruid met ook zaadpeultjes en bloemknopjes erin.

7,5 want ietsje te vet.

(Koud: heel mooie venkelsmaak)



Varkensworst
 Bieslook, nootmuskaat


Varkensworst bieslook - nootmuskaat dus

Mooi sappig, bouillonnige sapsmaak
Mooie frisse smaak ook

Ik zou zeggen ietsje minder nootmuskaat

Bieslook mooi, maar net als die venkel proef je dat het dat is, pas als je het weet.
Maar mooie smaak hoor!

8,5!


Uhh, o ja! Ik had een levendige email-conversatie met die worsters, totdat ik ze waarschuwde: "Als ze bij Bouillon! of bij Mangiare! of bij NRC Next of bij andere soortgelijke culinaire Neanderthalers er achter komen dat je met mij contact hebt, dan kan je het verder schudden..."
Nooit meer iets van ze gehoord.
Wat ben ik toch belangrijk voor die culinaire Josti Band van Joel Broeckbaert en Smack van Dinter en Janneke Joechheiprei woehahahahahahahahahahaha!!!!!!




Reactie Butch en Dutch
Hi Maarten,
Dank voor je mooie verhaal en goed om te lezen dat de worsten uitstekend in de smaak vielen.
Heb een goede zomer met veel honger, dorst, bier en worst!


Mijn reactie
Ik schrijf niet om bedankt te worden, en die goede zomer maak ik zelf wel uit.
En ik drink geen ordinaire dranken zoals bier.
M