donderdag 31 juli 2014

Van alles maar weer eens



Gisteren weer onwezenlijk lang gewerkt
Maar met veel plezier, want dat nieuwe Adobe spul is wel zo intrigerend...
Sparreribs laten komen van een Ethiopiër
Prima alles en kraakverse sla
Je kan van die CC 2014 niet afblijven, en van dat eten ook niet...


Culinaria

John West
eerst maar even.
De foto hieronder, het spul wat ik na een klacht kreeg, plaatste ik al eerder, maar niet mijn mening over de producten.

Serie Inspirations, tonijn basilicum.
Redelijk lekker,
Maar wat is het nou? Voor salades? Voor op brood?

Tonijnstukken in water
In water, dat moet je nooit kopen. Dat is afgetrokken smaak.
Het waren ook geen stukken trouwens, maar snippertjes.

Tuna with a twist, dat rare zakje
"Tonijn met frisse dressing"
With a twist, dat kan je wel zeggen. je bent een kwartier bezig om het uit dat zakje te wurmen, en mooi leeg krijg je het nooit. Wat een gedoe, mensekinderen...
Redelijke smaak, ietsje flauw (nou ja, in ieder geval niet te zout dus).




Planning

* Candele (zie de volgende foto; buizen van een halve meter lang), Rigato (zie de foto daarna; uit de Veneto), doppertjes en jus van gehakt van de volgende dag, waar ik dan dus vast balletjes van bak.
Candele zie hier (alle links hier in een nieuw venster) en hier en hier.

* Lamsgehaktballetjes in tomatensaus met flageolets.
Die tomatensaus dat is met baharat, zie hier.
Jonnie Boeredinges verkoopt het, maar bij de Turk is het 38 keer zo goedkoop.

* Tourain blanchi met veel ui erin, en met ovenaardappelen.
Tourain blanchi zie hier.

* Sushi in nori, maar zonder rijstazijn erdoor, wel alle andere spul van sushi-azijn.
Want ik ga er braadharing of panharing, die gepaneerde gebakken haring in azijn, in stoppen.
Met bimi erin ook, en met sojasaus met wasabe ernaast.

* Tofu sticks, naan, paddo's en lekkere bouillon.
Tofu sticks: sojabonenmeel, water, die melk warm sudderen, krijg je er vellen op, die til je er af en die vouw je op en die droog je.
En die week je en die bak / kook je.
Heerlijk. Zie ze hier.


Candele

De pers

NRC eerst maar. Kunne we lache.
Culinair is de Volkkrant huile en de NRC lache. Of was het andersom?

Broekbaard
"Ik had zojuist in een Maleisisch restaurant in Philadelphia de rojak besteld."
Dat het hier roedjak. En dat kent die tiepe dan dus niet...

Treurpeer
"120 g stevige tofu, uitgelekt"
Stevige tofu, tau kwa, wordt niet op vocht verkocht...

En moet je dit hier nou eens lezen. Daar stáát helemaal niks...

En Balsamico. Zie hier.
Die olijolie-zeur is er eindelijk achter, eindelijk. Maar ja, kijk eens hier en scroll wat naar beneden. Duidelijke taal en geen gezeur.



Rigato

Plus Magazine

Kleuter Woutwijk

"Haut Cuisine uit de muur"

Wat een slap gelul allemaal...


NS

Resort maastricht

"Persoonlijke culinaire uitnodiging"

"Het Vrijthof verandert dan voor vier dagen in het gezelligste openluchtrestaurant van het land, waar het preuven van heerlijke verschillende soorten producten met gezellige live muziek centraal staat."
Doemenelol...

"Het parkeren kan lastig zijn" want er komen meer dan 100.000 bezoekers.
Nóg een reden om thuis te blijven...



Maria Redster in de Nood


Producten

Weeva Groningen
Tosti Turks brood met sesam erop, en met kaas en knoflooksalami
Enorm lekker en een complete maaltijd...


Westland Peppers
De Afrikaanse Kookenz peper wordt doorontwikkeld!
Prachtig aroma, wat ook nog fors aanwezig is als je zo'n peper doormidden snijdt en drie dagen laat liggen


In Litouwen eten ze cepelinai, zeppelins.
Aardappelnoedels met gehakt.
Zie Wiki hier en zie een foto hier en zie een recept hier.



Vegetarische kip


Die gele bosbramen jam (jam van "gele bosbramen") van Ikea is wel lekker, maar erg zoet.
Overigens mogen ze dat geen jam noemen, wat ze wel doen, want er zit minder dan 50% fruit in.


Ossenworst van AH
Bremzout.
Je realiseert je dat als het minder zout zou zijn, er geen enkele smaak meer aan zit...


Ik las een Frans artikel over Ravioles du Dauphiné, niet ravioli dus.
Een beschermd product. Het is, dat is interessant, een appellation d'origine, maar geen appellation d'origine controlé, want de Comté of de Emmentaler die erin zit komt niet uit de streek van productie...

Een foto van een gratin ervan (zo maak je het iha klaar) zie hier.
Inside informatie hier.

Maar goed. Wat ik las: je maakt die gratin met afwisselend lagen ravioles en gerookte zalm...

Op dezelfde pagina overigens een gratin van verse zalm, spinazie en Emmentaler...
Gaan we maken!



Kijk!
Dat is andere koek!
Toch, Loek?!


Een Frans artikel over sardines. Uit blik, waarbij opgemerkt moet worden dat de Franse sardines à l'ancienne, uit blik is dat, ongelofelijk mooi van kwaliteit zijn. Met citroen en laurier, en op olijfolie natuurlijk.

Sardines geprakt met verse kaas en wat citroensap

Sardine-boter
Sardien, zoete boter, citroensap, dille

Een taart van zanddeeg, sardines, ui, tomaat, herbes de Provence

Omelet met sardines, salade, salade met champignons ook, pasta salade met, papillotte, clafoutis, cake, citroen gevuld met, in filodeeg...



Bom Jesus do Monte
Braga, Portugal


Wat nog?

Dag Maarten
Blij te lezen dat jij ook tranen in je ogen krijgt bij 'Waltzing Mathilda', maar ondanks dat Bogle niet kan zingen, kon hij wel schrijven.
Hier in Vlaanderen loopt iedereen weg met 'In Flanders Fields', maar Bogle schreef voor mij het ultieme anti-oorlogslied: 'Green fields of France'. Als je dat ziet op YouTube met de beelden erbij, dan weet je ongeveer wat die oorlog was.
En wat 'Mathilda' betreft moet je eens luisteren en kijken naar de vertolking van Liam Clancy. Dat is onovertroffen!
Vr. gr.
F.


Dank!

Bogle, Green Fields of France hoor hier.
Mathilda, Clancy hoor hier.



Bom Jesus do Monte
Goede Jezus van de Berg
Schitterend


Volkskrant, Ionica Smeets, 25/7

Foto van meisje waarvan je d'r onderbroek zag

Cursief van mij

Natuurlijk moet je alles doen om kindermisbruik te voorkomen, maar om bij zo'n onschuldige foto meteen aan pedofilie te denken, is nogal een grove stap.

Karel van het Reve heeft daarover geschreven.

Linzensoep kan ik me blind aan eten, Misdaadfilms kijk ik graag naar, Emigreren voel ik weinig voor, Werken heb ik een broertje aan dood, Tanden poetsen zie ik het nut niet van in, en [ja, ook!] Geld kan je niet genoeg van hebben.

Hij citeert Vincent van Gogh: Die démarche heb ik geen spijt van.
Multatuli: Die juffrouw Teunisz moet ook niet veel aan wezen.
De criminoloog Bonger: De theologie hebben wij  niets mee te maken. ("De theologie zoekt naar een zwarte kat in een donkere kamer. En die kat, dames en heren, die is er niet.")



Bom Jesus
Schitterend