dinsdag 27 januari 2015

Catering (1)




Feest Nederlanders met Fransen


Woensdag, diner vanaf 19.00 uur


Avocadospread op iceberg
Tortilla-chips

Gestoofd rundvlees in rode wijn
Aardappelpuree uit de oven
Ratatouille
Stokbrood
Peren in rode wijn

Kaasplateau
    Kernhem
    Bleu de Wolvega
    Extra oude Goudse
    Overjarige komijnenkaas
    Limburger

€ 45,- per couvert




Donderdag, brunch vanaf 11.00 uur


Broodmaaltijd
    Volkoren licht en donker brood (ook geroosterd), stokbrood
    Boter
    Verse volle melk
    Koffie
    Thee
    Verse jus
    Groninger rollade
    Huisgemaakte ossenworst, geserveerd met groene pesto en zilverui’tjes
    Spinata
    Leerdammer
    Jonge komijnekaas
    Belegen Kollum

Runderbouillon met venkel

Salade bleekselderij, kaas, curry-dressing

Plaatpizza tonijn, ansjovis, groene olijven

Vis
    Ierse gerookte zalm
    Gerookte haring
    Gerookte forel
    Huisgemaakte mierikswortelsaus
    Kappertjes
    Knäckebröd

€ 35,- per couvert



Vrijdag, ontbijt vanaf 07.30 uur


Broodmaaltijd
    Volkoren licht en donker brood (ook geroosterd), croissants
    Boter
    Verse volle melk
    Koffie
    Thee
    Verse jus
    Rosbief
    Pekelvlees
    Huisgemaakte leverkaas met champignons
    Kollummer jong belegen kaas
    Nagelkaas
    Brandnetelkaas

Roerei met rookspek

Verse fruitsalade

€ 20,- per couvert




Zaterdag, brunch vanaf 11.00 uur


Broodmaaltijd
    Volkoren licht en donker brood (ook geroosterd), stokbrood
    Boter
    Verse volle melk
    Koffie
    Thee
    Verse jus
    Grove Groninger leverworst
    Huisgemaakte filet américain met kappertjes
    Verse Groninger worst (warm)
    Verse geitenkaas
    Licht belegen Goudse kaas
    Belegen komijnekaas
   
Pompoensoep met verse koriander en zure room

Salade gegrilde paprika, rauwe ham en knoflook

Plaatpizza salami, rode paprika en zwarte olijven

Gerookte vis
    Paling
    Stoombokking
    Schillerlocken
    Appelstroop-citroensaus
    Knäckebröd

€ 35,- per couvert




Zaterdag, diner vanaf 19.00 uur


Verse kaas, licht aangemaakt met rode pesto
Melba toast

Gestoofde prei'tjes (koud)
Huisgemaakte truffel-mayonaise
Geroosterd notenbrood

Quenelles van snoekbaars
Saus van Loire wijn

Forel Navarra (met Ardenner ham)
Gestoomde rijst en wilde rijst
Courget uit de oven met olijven en hazelnoot-olie
Peterseliesaus met pijnboompitten

Trio van ijs
    Kriek-sorbet
    Granny Smith vanille-ijs
    Gedroogde pruimen-roomijs
    Slagroom
    Suikerwafeltjes

€ 50,- per couvert



Zondag, ontbijt vanaf 09.00 uur


Broodmaaltijd
    Volkoren licht en donker brood (ook geroosterd), croissants
    Boter
    Verse volle melk
    Koffie
    Thee
    Verse jus
    Huisgemaakte leverworst, Groninger mosterd, Limburgse mosterd
    Huisgemaakte York ham
    Verse kaas met groene kruiden
    Terschellinger kaas
    Spread van gekookt ei met Parmezaanse kaas, waterkers

Gepocheerde eieren
Geroosterd brioche-brood

Verse fruitsalade

€ 20,- per couvert




Dat was werken...
Maar dat was verdienen...

Die Fransen waren in het begin erg wantrouwig aangaande de Nederlandse keuken (en gelijk hebben ze), ze hadden hun eigen kaas meegebracht (Comté).

Aan het eind, nee, eerder!, waren ze sprakeloos (maar lieten dat natuurlijk niet merken)