zondag 4 januari 2015

Internet culinair



Kartoffelknödel
Die puntjes, dat is majoraan


Blogs en reclame en dat soort dingen die niet voorbij gaan

Ja, want ik lees de biografie van Couperus, momenteel...


America's Test Kitchen

Wat een gelul. Het beste gereedschap om gasten te onderhouden, Perfect gereedschap voor vakantie-aardappelen, Het beste spul om iets warm te houden, Het beste spul voor organiseren en schoonmaken voor koks...
Nou ja, die Pie baking tools, dat kan.
Zie hier (alle links hier in een nieuw venster)

Allemaal dingen, Paleo en zo, die ik niet kan volgen zonder hoofdpijn, zie hier
Als ik hoofdpijn wil dan bel ik mijn ex wel...
Ja, of ik pak een bandje Mulish...
Meer paleo en ook gluten vrij zie hier

Holiday roasts en Holiday gifts zie hier
Succes ermee...

Gluten vrije kaneelkoekjes, Sugar Steaks, volkoren pannenkoeken, en aardappelen in eendevet wel of niet pellen zie hier
Eet smakelijk

En hier de klap op de vuurpijl
Best equipment voor Gelukkig Nieuw Jaar!, voor Hot Chocolate, voor Best Eggnog, voor Perfect Holiday Cookies, en voor Storing Leftovers.
Zie hier...



Escargots
(Die hebben ze in die Test Kitchen nooit!)


Eetsnob

Kerstrecepten zie hier
Voor 2015!

(Die fazant, zie hier, die is wel aardig, maar waar koop je anijschampignons...)(Op de markt in Nancy)(Ja, dat schiet op...)

(Verder waren het al die recepten die al in de eerste link staan, oordeel zelf)




Foodtube

Cees Holtkamp maakt marsepein zie hier
Holtkamp: altijd goed

De appelflappen van mevrouw Hamersma (als je een advertentie krijgt, gewoon even op verversen klikken, desnoods twee keer) zie hier

Is dat de vrouw van die wijnkletser?

O wacht, niks appelflappen, appelbeignets!
Nou, een waar culinair hoogstandje, dat moeten we toegeven!

"Ik gebruik altijd zonnebloemolie", je zou haast vragen Wanneer...



Die zelf ingemaakte verse groene peperbolletjes
Enorm lekker, verdomd...


Kokswereld

Bottarga van harder zie hier

Bottarga is altijd van harder, en zulke plakken bottarga als op die laatste foto, dan doe je natuuelijk nooit, dat moet flinterdun zijn en moet in olie gelegen hebben...
Er bestaat maar één deugdelijke publicatie over bottarga in het Nederlands, en dat is op dit blog.
Verder lulpraat genoeg, De Dikke voorop.

Skrei kabeljauw (dat heet Skrei), zie hier


Vanilla Venture

"Leverschema" foie gras (hahahahahaha!) zie hier

Ik krijg altijd wat jeuk van die lui.
Het is het allemaal nét niet.
Ze willen wel hoor, maar...

Nieuwsbrief ontvangen?
Zie hier



Lumaconi


Vanalles

Bush's Brothers zie hier

Slurp zie hier

Christopher Kimball zie hier

El Mejor Nido (Nestlé voor nette Engels sprekende Hispano's) zie hier

De Werkbij zie hier

Verse Oogst zie hier

John West / Vis op zijn Best zie hier

Zest Culinair Nieuws zie hier



Pancetta


Weekend

Dat is de beste altijd

Een vegetariër aan tafel, oei!
Zie hier

Mosselen zie hier
Hadden we die al niet gehad? (Ja, of was dat een jaar geleden...)

Eend zie hier

Belgisch wokken zie hier

Eng eten zie hier

Erotische scharrelkip of zo zie hier

Schroefkurk zie hier

Farceren zie hier

Spruitjes zie hier



Dit was aangaande die discussie over of je nou wel of geen stengel van selderij moet gebruiken...
Ik had gelijk, en sommige mensen kunnen daar moeilijk tegen...


Weekmenu zie hier

En nog een hier

En nog een hier

En nog een hier



Kroepoek rawon
Erg lekker
Tapiocameel en in plaats van water ingekookte rawon...


Slaapmutsje

Zie hier