woensdag 15 april 2015

Sateh




Appel bakken op z'n Bels
Gaat bruine suiker over, vóór het bakken
Het aanbaksel roer je los met sherry-azijn


Foodtube


Hou je vast


Eerst maar even dit ontzagwekkende gelul hier (alle links hier in een nieuw venster)

Dat soort lui, zit ik nou te bedenken, zijn halve mongolen. Maar het volk wat er gaat eten, dat zijn, ja, u raadt het goed, dat zijn hele mongolen...

"Die ga ik afgarneren"

God wat een fiep met zijn bietenkaviaar...


Zie mijn verhaal over sateh beter eerst maar even, voor we verder gaan. Zie hier



Dried tofu


Foodtube Saté (zo schrijven gewone mensen het, werkvolk schrijft sate) ajam zie hier.
Niet denken dat ie het niet doet; die dikke moet even op gang komen.

"We pletteren even de korianderkorrels"

"Hoe meer sambal, hoe pittiger het wordt"
Goh...

Wat is er trouwens interessant aan dit recept?

En dat pindasaus niet bij sateh hoort, dat klopt, maar dat komt van het sateh eten bij de Gado gado.


Nog een Sateh ayam (zo schrijf je dat) van Foodtube zie hier.

Godgodgod wat een getrut weer...
Poeder van kroepoek in Japanse medicijnzakjes...

Godsammekrake die zakjes in die standaardjes...
Godmensekinderen wat een zak...




Het aperitif van deze week
Heerlijk...


Sateh kambing van Foodtube
Zie hier

Als je de ingrediënten van de marinade hebt gezien, dan kan je het stilzetten want het is hetzelfde verhaal als die kip.

Gadverdamme! Die vent heeft zo'n oorpulknagel...
Als kok!

Recept weer zoals in elk Indonesisch kookboek.



Sateh lilit van Foodtube
Zie hier

Zenen in kabeljauw-filet...
Waar koop die man zijn kabeljauw?

En ik zal meneer wat leren.
Sateh lilit betekent kronkel want die sateh hoort er zo uit te zien als hier.
Een groter oppervlak (vergelijk pasta die rigate is, of de ribbels op gnocchi): sneller klaar (want vis).



Kalfsnier met Chimay
Heerlijk...