donderdag 30 juli 2015

Nederlandse restaurants



De Buk Rocket Shuffle!


De Telegraaf Restaurantgids (2)


Aflevering 1 zie hier (alle links hier in een nieuw venster)


De topinamboeren en de pastinaakters sla ik over


De Fuik, Aalst

Gekonfijte kwartel op zuurkool
Münster zuurkool met ganzenlever
Roomijs van zuurkool


Le Pescadou, Amstelveen

"Ik kook op smaak"


Vinkeles, Amsterdam

"Frans georiënteerde gerechten als ceviche van zeebaars"


Chapeau, Bloemendaal

Nieroogkreeftjes
Dat heet langoustines, ja!


Wolfslaar, Breda

Steenschol
Dat heet schartong, ja!


Kasteel Engelenburg, Brummen

Canneloni van zuurdesembrood met pompoen




Sensa, Den Dolder

Ganzelever in worstzakken opgestijfd en als cylinder geserveerd met vanille olijven


Calla's, Den Haag

Mosselen à la minute gekookt
Goh!


Des Indes, Den Haag

Schuim van groene olijven en meteen daarna "Je voelt je terug in de tijd van Couperus"


The Raffles, Den Haag

"Rendang: geroerbakte ossenhaas"


Wox, Den Haag

Torro
Ttoro, ja!


Bij Jef, Den Hoorn

Texelse rustiekkaas




Koriander, Drachten

Verse langoustines
Wow!


Het Ambachr, Driel

"Zuid-Europees met invloeden uit Spanje, Portugal en Italië"
Waw


L'Auberge, Edam

"Gekookte wilde rijst"
Goh!


Avant Garde, Eindhoven

Oestersorbet met zoetzure tomaat


's Soerel, Epe

Sjalottenmelk met aardamandelolie


l'Atelier, Gulpen

Crème van oerwortel

Mosterdijs




't Nonnetje, Harderwijk

Karamel van bospeen


De Molen, Kaatsheuvel

Geplette langoustines


Inter Scaldes, Kruiningen

Jakobsschelpen in hun eigen schelp
Gelukkig maar! Stel je voor zeg...


Toine Hermsen, Maastricht

"Kreeft met sorbetijs van cavaillon, verrijkt met de komijnachtige smaak van plukjes shiso-purple"


Tout à Fait, Maastricht

Kletskop van Parmezaan
Terug van weggeweest...


't Brouweskolkje, Overveen

Poeder van zeeëgel

"Saus van vijf jaar op eiken gelagerde rijstvinaigrette [dat hou je nog geen vijf minuten goed, dat schift] gemengd met zelf-geïmporteerd kombu-zeewier"



"MH18??"

InTenz, Rijnsaterwoude

Canneloni gekookt in agar-agar


Savarin, Rijswijk

"Franse keuken"
"Dressing van met rode port ingekookte balsamicoazijn"


Amarone, Rotterdam

Steak tartare uit de gehaktmolen...


De Engel, Rotterdam

Tonijn, rauw opengesneden
Waw


Huson, Rotterdam

Visbouillon getrokken van visgraten en afsnijsels
Waw


Las Palmas, Rotterdam

In Spa-rood geweckte wintertruffel




De Peppelen, Schaijk

Zuurkool met beurre blanc


Kandinsky, Scheveningen

Frietjes van polenta


De Zwetheul, Schipluiden

"Geserveerd in langwerpig geknipte kreeftenschalen"


Oud Sluis, Sluis

Poeder van olijfolie


Elzenduin Beach, Ter Heijde aan Zee

Rauw gemarineerde makreel
Waw




Prei, Breda

Lasagne van watermeloen


Wilhelminapark, Utrecht

Verse Szechuanpepers


Savelberg, Voorburg

"Op verschillende temperaturen gebakken aardappelplakjes"
Waw


Ons Kabinet, Vught

Huisgemaakte tofu


Kan je nog lullen lul dan mee!




Schitterend!

Ook die (iets pluizige) nichten-truitjes!


('s morgens vroeg al zie hieronder!)



Volgende aflevering zie hier