maandag 7 september 2015

Kroketten (7)



(Wat ik zoal gelezen heb de afgelopen maand)

Captivate: fascinerend...
eLearning, examens, enquêtes...
Interactief op tig manieren...


Tegengekomen recepten

Zie de eerste aflevering van deze serie hier (alle links hier in een nieuw venster)


We behandelden de standaard werken, de algemene kookboeken en toen kwam België aan bod.

Voordat ik doorga met Frankrijk: eerst even wat ik ondertussen in andersoortige kookboeken (Beemster kaas, Amish cooking, soja, Mushroom Feast...) tegenkwam



Had het boek nog niet uit en beschreven of Plop!
Daar was de nieuwe service, Digital Publishing Solution...
Je wordt er gestoord van...


Lekker koken met kaas!


Beemster kaas
(Prima kaas)

"Beemster kroketjes"

Boter... Bloem... Kruidenbouillon...
Geraspte belegen Beemster (van het vuur af) en bieslook...
Koel in een platte bak

Snijd in kroket-volume stukjes en vorm kroketten

Paneer, frituur




Treasured Amish and Mennonite Recipes


"Leftover Turkey or Chicken Croquettes"

Hak het vlees, maar niet al té fijn

Meng twee delen met een deel "Turkey dressing"
Dat komt neer op een wat gemalen versie van een turkey stuffing
Daarvan vind je op het web tienduizend+ recepten

Maak er een kneedbaar geheel van met de gravy van het roosteren van de kip of kalkoen

Vorm en vries

Paneer en frituur

(O, dus dat wordt bevroren gepaneerd... Misschien geen slecht idee...)




The Soybean Cookbook


Daar maken ze Kroketten in de oven

Vreemd allemaal

Breng ui, selderij en tomaat met zout aan de kook
Meng 4 delen meel met 2 delen olie
Schenk het tomatenspul erbij
Roer goed

Laat op het vuur roerend binden

Koelen en sojapulp(??) erdoor
Wat dat is, die pulp, dat wordt niet uitgelegd

Kroketten, paneren en bakken in de oven




Tofu kroketten

Rauw ei, hard gekookt ei, olie, tofu en Marmite prakken

Vorm kroketten (gebruik dus vrij veel gekookt ei)

Door verkruimelde crackers rollen en (weer) bakken in de oven


Nog twee tofu recepten

Tofu, olie, zout, sjalot, gekookte zilvervliesrijst, peterselie, Ve.tsin, salie, graanvlokken als paneer
Serveer met champignonsaus

en

Bloem, olie, (soja)melk, Ve-tsin, paprikapoeder, zout, peterselie, tofu, en volkorenbroodkruimels als paneer.

Alles steeds in de hete oven bakken



(bien étonnées...)


The Mushroom Feast


"Chicken Croquettes with Mushrooms (or Truffle)"

Boter, stukjes gekookte ham...
Bloem...
Kokende melk...
Stukjes kip... Van het vuur

Sauteer paddo's (en/of truffel) in kleine stukjes in boter
Bij de kip
Eigeel, en room...
P/z...

Koelen op een plaat
Kroket-volume snijden etc.


"Mushroom croquettes"

Als boven, maar met paddo's ipv kip
(Maw: méér paddo en geen kip, toch?!)
En knof en citroensap erdoor



(Dat ben ik aan het updaten van SketchUp 2013 naar 2015)

(Moeilijk hoor, voor kinderen schrijven...)
(Gelukkig heb ik een controlerend assistentje!)


Volgende aflevering zie hier.