donderdag 15 oktober 2015

Dikke pret...




met Yvet Retteketet! (4)


Zie hier (alle links hier in een nieuw venster) de eerste aflevering, én commentaar op De Wonderbaarlijke Deegproductie met een menghaak ipv een deeghaak. Zie hierboven...


Vandaag gaat het over deze aflevering hier


Die woont in Amsterdam en koopt dan een bio kip op internet...
"Kan ik dat op internet bestellen? Goh wat handig!"
Tsjongejongejonge...


En dan de honing
Gelul over suikerwater, alsof je niet proeft of kastanjehoning wel of niet kastanjehoning is...


En "luchtig deeg" maken met bloem en maizena, dat is biscuit-deeg ja



Een kom die even breed is als de zeef, dat is niet zo handig natuurlijk...


"dan wordt het brooddeeg en dus taai", cursivering van mij

 
"wat soja erbij"
Nou, daar heb je 50 soorten van...


Die taartbodempjes helemaal in aluminiumfolie 15 minuten in de vriezer, dat is zinloos.
Ik bedoel: ze zegt dat 15 minuten lang genoeg is
En als "de randjes gaan kleuren" dan zijn ze dus aan het uitdrogen...


En dan honing oogsten in die stinkstad Amsterdam...
Gadverdamme...
"Ja maar er worden geen pesticiden gebruikt"
Nee, maar het stinkt er nog steeds



Likt ze aan d'r vinger en die gaat dan het beslag in om daarna af te likken, gadverdamme...


Gemberwortel met het scherp van een mes schillen
Dat doe je met de botte kant


"gist heeft een hele sterke smaak"
Gist vergist hoor, nou ja, als je het goed doet dan
En gist vermenigvuldigt zich, dus als je dat 24 uur laat staan, dan gaat dat vanzelf goed, ook als je maar een kwart gebruikt van wat zij gebruikt


Laten gisten in een plastic fles omdat glas kan springen
Nooit van een waterslot gehoord...


De vormpjes van de taartjes had ze niet ingevet
Dus dat uit de vorm halen mochten we niet zien...
Pijlsnel draait de camera weg van die taartbodempjes...



En gieten kan ze ook niet
En koken met een pleister op je vinger


(Volkskrant, de zaterdag erna, over druiven: "Hellup, wat kan ik hier nu weer van brouwen? ... Het bleef me dus bezighouden. Op een middag probeerde ik dit eens uit. En voilà: een recept erbij om dat druivenoverschot te kunnen verwerken." Ik las het en ik dacht meteen Hier klopt iets niet; dit is stiekem gedraai. Dus ik Google op focaccia grapes "white wine", die aanhalingstekens omdat je anders vervuiling krijgt met wine grapes, white grapes enz. En voilà: 351.000 hits. Focaccia with grapes and rosemary. Rozemarijn gebruikt ze ook. Niks "Het bleef me bezighouden" maar gewoon ordinair  overschrijfwerk dus.)
(Het blijft me bezighouden...)


Volgende aflevering zie hier