vrijdag 22 januari 2016

Diverse koolhydraten,



zeg maar...


Gnocchi, stokbrood, pizza, pie, dimsum


Ik schreef al eerder een zelfde verhaal, zie hier (alle links hier in een nieuw venster)



Gnocchi spinazie-mozzarella

Gnocchi verde


Meng aardappelpuree (droog), half gare spinazie (goed uitgeknepen), geprakte Mozzarella, salie (zonder stengels grof gehakt)(vers natuurlijk)

Olijfolie, ui, knof...
Wat witte wijn, paprikapoeder, Viandox of zo, peper...
Kook wat in

Heb kippenbouillon aan de kook staan

Maak deeg van de aardappel etc. met bloem en p/z
Als het deeg niet meer plakt er meteen balletjes van maken en koken in de bouillon tot ze boven komen drijven
Uit de bouillon scheppen

Serveer met de saus en met niet te zoute Pecorino




Kabeljauw, mais, tomatensaus


Als je een "kabeljauw-haasje" gebruikt zoals op de foto onder: eerst rondom dichtschroeien en iets hete boter

Gebruik je filets, dan erg goed ervoor zorgen dat de rest van de ingrediënten goed droog is, want anders krijg je mais-tomatenpap

Gebruik je diepvriesfilets: ontdooien in een vergiet en heel goed droogdeppen (want anders...)

Blik mais goed lekken

Olijfolie, sjalot, ui, rode jalapeño of anderszins niet te hete peper...

Wat bouillonpoeder erover strooien, opzij schuiven, tomatenpuree wat aanbakken, alles goed mengen...
Koel wat

Ovenschotel vet, vis, witte peper, flinterdunne plakjes limoen, mais etc, oven

Als je erg je best hebt gedaan is de mais misschien ietsje te droog zelfs (als je een "haasje" hebt gebruikt); iets witte wijn sprenkelen

Serveren met stokbrood

Spannend: iets Geska door de mais
(Droge gemalen, niet die half harde geraspt)




Pizza sardien


Pizzadeeg maken of kopen of bodem kopen

Tomatensaus maken (gewoon goed rijpe tomaten halveren en uitdrukken, p/z)
Of die boden kopen plus saus

Sardien-blik uitlekken (altijd op olijfolie, en liefst met citroen en laurier er in, "à l'ancienne") en de olie opvangen
Sardien halveren (over de lengte, ja!)

Oven met steen, heet

Fijngesneden ui en knof en peperoncini (van welke soort dan ook; potje, vers... Neem eventueel jalapeño in potje) door die olie husselen

Deeg uitrollen, wat rijzen maar niet te lang

Saus, sardien, ui etc., halve olijven...

Oven



Kaas-pie


40 gram reuzel (of boter als je dat eng vindt; iig. alles koud), 100 bloem, 50 cc water, zout
Pie-deeg maken

Lamsbouillon van een blokje (Turk of Marokkaan, schrik daar niet van, mooi spul en echt niet lammig)

Reuzel (of...) en puntpaprika-stukjes iets sauteren en uit de pan

Reuzel (of...), ui, knof, peterselie, peper en iets cayenne (ik gebruikte ipv peper Paprika chorizero van Toko Tjin)...
Bloem...
Gebonden saus (met die bouillon dus)...
Proef
Parmezaan of zo, flink, mooie kaassaus dus, Gouda mag ook of Cheddar of...
Paprika erdoor

Deeg in een vorm, vulling, bak (180°) tot het er mooi uit ziet

Serveer met sla, en met tomatensnippers over de taart (fruitleer van tomaat; Toko Tjin online; "Tomatenvlokken"), of werk snippers gedroogde tomaat door de kaassaus




Dimsum tonijn tomaat


Lek tonijn op olijfolie en vang de olie op

Hier het recept van het deeg, maar bedenk dat je het 10 minuten onder een vochtige doek moet laten rusten, en dan meteen moet gebruiken
1 ei kloppen met 80 cc water
270 bloem mengen met zout
Deeg maken
Misschien moet er ietsje meer water bij
Goed elastisch kneden

Olie van de tonijn, ui, knof, groene lombok...
Opzij schuiven, tomatenpuree...
Mengen, opzij schuiven, stukjes overrijpe tomaat...
Groene kruiden, laurier, kippenbouillonblokje verkruimelen, rode wijn...
Proef

Champignons erdoor (probeer zo'n blikje hele kleintjes te vinden)...

Tonijn erdoor...

Groene olijven gehakt erdoor...

Proef

Deeg uitrollen, rondjes steken, flapjes maken, stomen



(De bovenste gleed uit mijn hand...)
(Maar smaakte even lekker...)


Ik zag net per ongeluk het acht uur journaal
Dat moet 10 jaar geleden zijn geweest
Het is er niet op vooruit gegaan
Slecht zittende pakken, rare quasi-vlotte kapsels op bejaarde hoofden, nichterige arm-schokjes

Musici die als ZZPer minder verdienen (goh!)
Uitstoot 0,25% hoger mag niet in Utrecht (ik lig er wakker van)
Valse eurobiljetten, tiepe van de Nederlandse bank (ook met raar haar)
"een microcefaal met een groter hoofd"...

Waar halen ze al dat mongolenvolk vandaan in Godsnaam?
Al geef je me een miljoen, ik zou ze niet weten te vinden, al die driekwart mislukte omhoogvallers...