donderdag 3 maart 2016

De culinaire pers



Vandaag weer inkopen

Groene aubergine
Ook wel Diakatou
De West-Afrikaanse wilde aubergine
Smaak lijkt op antroewa


De culinaire pers dus maar weer eens...



America's Test Kitchen


Gerei voor koken met vis zie hier (alle links hier in een nieuw venster)

Gietijzer gerei zie hier

Paleo shit zie hier



Bamboe blad
Net als lotusblad om spul in te wikkelen en dan te stomen of zo


Kokswereld


Vroege (of: steeds vroegere) asperges zie hier
En de Dag van de Asperge hier

Consumptieve techniek, Gristus, zie hier

River Cruises zie hier
Ik dacht dat dat speciaal voor bejaarden was...

Witlof bitter? Zie hier

Koks-tekort zie hier

Tapas zie hier
Veel verstand hebben ze niet want Croquetas de bacalao zijn geen kabeljauw kroketten maar bakkeljauw, bacalao kroketten

Venray gaat culinair zie hier

Kookwedstrijd Slag op de Schelde zie hier



Ja!
Eindelijk heb ik er een gevonden!!


Rungis


Zie Platte Gert hier
"Uit de Provans"
"Lijm" (lime)
"Keur de buf" (cœur de bœuf)

De Vijf Seizoenen zie hier

De links kloppen van geen kanten
Dit  hier zou over Blauwe Ron moeten gaan maar het gaat over asperges

Sapje zie hier



Doerian snoepjes
Een jochie van vijf zei Het is lekker en ook vies


Varia


Conimex
Zie hier

Siciliaanse delicatessen
Zie hier

Italian style Valentine
Zie hier

De Werkbij
Zie hier

Westland Peppers
Zie hier



Toscaanse ham
Vrij droog maar dat is heel mooi!
Een hele intense smaak, richting gedroogd vlees, maar ook een bovensmaak van bos en paddenstoelen en zo
(Ik lijk wel een wijnluller...)



Morgen deel 2!