woensdag 11 mei 2016

Je kan koken,



Inkopen weer eens

Dit (bio) gaat morgen door de aardbeienjam
Met limoensap en wat boter
Ja, en suiker natuurlijk...


of je kan het niet



Die Luxemburger Küche Heute


Frell am Riesling
Forelle in Rieslingsauce


Ovenschotel, boter, gehakte sjalot
Z/p
Forellen, z
Riesling en water tot bedekt
Alufolie, en op het fornuis warmen
10 tot 15 minuten in de oven op 180°
Vis eruit en warm houden
Vocht inkoken
Room, inkoken
Forel met saus serveren



Heb het nog niet ausprobiert...


Forel in Riesling


Op de eerste plaats moet er groente en koolhydraten bij
Eekhoorntjesbrood en -zeer Letzeburgs- tuinbonen

Visbouillon, tuinbonen afgieten (niks op tegen uit pot), eekhoorntjesbrood deze tijd van het jaar natuurlijk uit een Duits blik Steinpilzen

Ovalen stoofpan, boter, sjalot (fijn), hele knoftenen, witte peper...
Riesling, visbouillon, hoog vuur...
Als kookt laag en vis erin en even hoog vuur, laag, bijna alle vocht uit de pan
Deksel en vis op laag laten staan
Saus inkoken met room
Proef de saus op z/p
Tuinbonen erin warmen en na even eekhoorntjesbrood
Over de vis, even hoog vuur, serveren

Geen gedoe, getrut of gezeur...



Daar heb je ook kaas van
Van dat merk bedoel ik
Rare combi, maar het schijnt lekker bij mekaar te smaken


Citroentruffels met witte chocolade

Zie het getruus hier (alle links hier in een nieuw venster)


De witte chocolade en boter in een kom in de magnetron, halve hitte, 30 seconden, roeren, 20 seconden (allemaal veel te kort)

Slagroom en maisstroop verwarmen "tot er bubbeltjes ontstaan aan de randen. Dit gaat vrij snel!"

"Giet dan onmiddelijk de room over de chocolade"

Roeren, citroenextract, citroenschil, vriezer

Balletjes, door witte suiker rollen

"Ze kunnen op kamertemperatuur bewaard worden"



Erg lekker
Fris!


Witte truffels


250 gram witte chocolade in stukjes smelten in 100 cc room met 50 gram boter en een theelepel rietsuikerstroop of wat voor stroop dan ook

Iets zout als je ongezouten boter gebruikt

De rasp van een halve bio citroen erdoor en het sap van een hele

In de koeling, en als het stevig is: balletjes maken met een meloensteker, die bestrooien met fijne half bitter half melkchocolade hagelslag (Callebaut) en vriezen


Vooral in de vriezer bewaren!




Weten jullie dat ik altijd heb gedacht dat dit diende om eieren uit het kookwater te scheppen?
Verdomd...