woensdag 6 juli 2016

BBQ (1)




Voorbereidingen...

Wat krijgen we allemaal morgen?



Pimientos del Padrón


Zie hierboven

Ja, die horen niet rood te zijn, dat weet ik, maar er zaten een paar rode tussen, dat wilde ik ook wel eens proberen
Ff zo'n weggooi BBQtje erbij gepakt

Nou, niks mis mee, met die rode

Eten met grof zeezout

Helemaal niet scherp, maar heel af en toe zit er een tussen...

(Soms denk ik dat ik op zo'n weggooiding lekkerder kook dan die Huivers op die Amerikaanse BBQ die met een hoogwerker op zijn dakterras moest worden getakeld) (Geen wonder dat die tiepo psycholoog geworden is) (Zelfredzaamheid...)




Gevulde Pimientos del Piquillo


Zie hier (alle links hier in een nieuw venster) en koop ze in een flinke hoeveelheid als Aldi ze eens in het jaar in de aanbieding heeft; 10 keer beter dan van AH en meer dan de helft goedkoper

Klassiek is gevuld met bacalao

Ik vulde ze met risotto met cantharellen en grijze garnalen

Gristus wat was die risotto lekker
Dat die Retteketet, Jonas en de Walvis (Jonas Fluit en De Mossel), Smak, Vreugdeloos, Huivers, Hoepel, Kleynst, Kleuter Woutwijk, Broekbaard, Boesje, Meneer Watkletstons en Van Urmen kunnen leven zonder dit soort kwaliteit ooit te hebben geproefd...

Olijfolie, sjalot, knof, redelijk fijn gebroken witte peper (Muntok!), wortel, prei, selderijblad, peterselie...
Arborio en cantharellen in stukjes...
Witte wijn (Côtes du Rhône)...
Kippenbouillon en wat van het vocht uit de Piquillos pot...
Vuur uit, garnalen erdoor, koelen, vullen




Engelse marinade


Ik kocht hier Lyle's Sticky Summer Black Treacle, donkere stroop
Melasse zeg maar

Recepten zie hier en klik op Black treacle

Twee op een Black treacle en olie van geroosterd sesamzaad
Goed mengen (kost wat tijd)

Limoensap, sereh, cayenne, geraspte gember

Vlees inwrijven en 12 uur laten liggen




En verder?


Salade met groene papaya (zie onder)

Daslookstengels op z'n Russisch geweckt

Heel wat soorten chutney en pickles

En na vanillevla met Rote Grütze

En we gaan twee gepekelde forellen roken

En het belangrijkste: een zeer fraai koetsierstuk op de BBQ
Zie hier




O ja, over smerig vreten gesproken

Ogbono
Daar wordt je eten slijmerig van

Zie hier
(Dat rode spul waarin wordt gebakken, dat is palmolie)