dinsdag 5 juli 2016

Koken, maar




mislukt


Kersenbrood, ik noem maar wat...


Ik maakte dat vroeger "wekelijks" zeg maar
Altijd perfect

Pot kersen (liefst uit een Duitse super), sap = vocht voor deeg, vulling = de kersen...

Hierboven had het sap geen enkel effect op het deeg




Of het deeg wil niet rijzen

("Ik ben handelsreiziger in zelfrijzend bakmeel; ken ik lekker in me nest blijve ligge")


En die hieronder was weer te hard om te kunnen snijden

Maar ik blijf proberen Godverdomme


Ff tussendoor
Waw!
Pijbes kiest Jonas Fluit voor een historisch boek over de Nederlandse keuken!
Ongelofelijk!
De grootste culinaire mislukking van Nederland moet dat boek schrijven!
Was De Dikke de pijp uit, ging ze hem in Mangiare! (van Jonas en de Walvis) eren met zijn drie favoriete recepten, kroketten (mislukten), erwtensoep (iedereen vond het vreemd smaken) en griesmeelpudding (mislukte)
Godsammekrake, de Nederlandse culinaire canon wordt samengesteld door een van de grootste Nederlandse culinaire mislukkingen...
Maar ja, in Nederland kan dat hoor

Zie dat restaurant in dat Rijksmuseum
Een culinaire risée...

[Dagblad van het Noorden, 2 juli: "een boek op wereldniveau". Ja, op een bepaalde manier wel ja, woehahahahahahaha!]




Borstplaat, ook zoiets

Zie hier

Daar komt dat kersenbrood ook nog eens ter sprake
Dat zit wel hoog

Kut...


Taaitaai, ook al zoiets

Maar ik heb, denk ik, nou wel een goed recept

Uit dat Belgische Boerinnenbond boek

"Laat het deeg drie dagen rusten"

Kijk, dat klinkt goed, en dat las ik nooit in Nederlandse recepten...



NRC
Broekbaard was ergens onpasselijk geworden...



Deze post is niet zo lang

Nee, er mislukt hier weinig

Ik ben Jonas Fluit niet...