woensdag 27 juli 2016

Kroketten (14)



De afdeling Verse Vis van de Zwei Brüder in Venlo
Is nog groter, zie de volgende foto


Le Nouveau Guide Culinaire

Pellaprat, altijd goed
en nog wat losse vondsten


Zie de eerste aflevering van deze serie hier (alle links hier in een nieuw venster)

Onderaan op elke aflevering een link naar de volgende!



Kipkroketten


Boter, ui, champignons...
Stukjes gekookte kip en wat gekookte ham...
Bind met een dikke vélouté van gevogelte fond en laat zes minuten sudderen...

Eigeel, citroensap, p/z en stort op een ingevette schaal en laat koelen

Vorm kleine kroketten ("bouchons", kurken) etc.

Serveer met tomatensaus





Aardappel-kaaskroketten


Kook aardappelen met zout, giet af en wrijf door een zeef

Wat melk erdoor en bind met eigeel
P/z
Werk er kleine blokjes Gruyère door

Vorm kroketten etc.



Karpers
Alles altijd krakend vers...


Bitoks met vis

Bitoks zijn Russische ei-vormige kroketten


Kook vis en maak fijn

Maak een dikke vélouté met het kookwater en melk (houd een deel apart)
Bind met eigeel
P/z
Blijf roeren tot de massa van de pan loslaat
Koel

Vorm bitoks etc.

Serveer met reepjes rode peper, tomaat, en de weer met witte wijn iets dunner gemaakte vélouté die apart werd gehouden



Een gedeelte van de afdeling gerookte vis



Aardappelkroketten


Maak Pommes duchesse-deeg maar met weinig boter

Vorm bitterballen etc.

(Toen ik Pommes duchesse voor het eerst proefde dacht ik Dat zou je moeten frituren, en toen ik er balletjes van frituurde dacht ik Dat zou je moeten paneren)

(Overigens vind ik dat je dit recept beter met Pommes dauphine-deeg kan maken; nóg lekkerder)



Gevonden in een Indisch kookboek



Aardappelkroketten met krenten


Werk kort geweekte en goed droog geschudde rozijnen door het deeg van het vorige recept.

Vorm bouchons etc.

Serveer bij wild.





Links en rechts gevonden spul vanaf nu



Marokkaanse eierkroketten


Kook eieren hard, laat ze schrikken (trek ff je broek uit of zo), pel

Boter, ui, knof, nootmuskaat, p/z...
Bloem, maar het moet niet te dik worden...
Melk en laat garen...

Werk er stukjes gekookt ei door

Werk en paneermeel door tot het deeg de juiste dikte heeft

Koel, vorm bitterballen etc.




Croquettes met Foie gras

Kijk, dan schrijven we natuurlijk croquettes...


Je hebt twee soorten

Blokjes Terrine de foie gras paneren etc
Meng door het paneermeel hazelnotenpoeder
Meng door het ei fijngemaakte kruidkoek
Etc.


Of aardappelkroketten met Foie gras
Aardappelpuree met enkel ei (hele), sjalot en p/z

Maak bitterballen met een blokje foie gras in het midden
Werk door het paneermeel tot poeder gevijzeld gedroogd eekhoorntjesbrood
Etc.


Volgende aflevering zie hier maar zie ook hieronder




Ik bel het algemeen werkgeversnummer UWV met de vraag of ze ook freelancers in het bestand hebben zitten
Daar kan telefonisch geen antwoord op worden gegeven (lees: dat weet ik niet)
Ik moet contact opnemen met het werkgevers dit-en-dat
Ik bel, krijg ik dezelfde doos aan de telefoon
Moet ik daar een afspraak maken? Daar kan ik telefonisch geen antwoord op geven
Ik erheen, balie, Bent u werkgever? Krijg ik een nummertje, zit ik drie kwartier tussen werklozen van diverse pluimage, na drie kwartier zijn er nog zes nummers vóór me...
Mail gestuurd, antwoord: U moet een account aanmaken op werk.nl
Zes keer geprobeerd, elke keer Er is een fout opgetreden; ga terug naar de vorige pagina
Ik ga het contactformulier invullen over dit probleem; moet ik mijn loonheffingsnummer invullen maar dat heb ik niet want ik heb -dus- geen personeel

Dat volk doet werkelijk zijn uiterste best om ervoor te zorgen dat je als werkgever helemaal niks met het UWV te maken wilt hebben

Ik heb nou een illegale buitenlander zwart aan het werk
Goedkoper ook nog en ze werken nog harder ook

Met dank aan het UWV!