donderdag 25 augustus 2016

De kranten van vandaag



Maya


In het hotel tig verschillende kranten, dus vandaag gaan we de

kookrubrieken vergelijken



Telegraaf


Indische snijbonen

Kook snijbonen (in sepjes gesneden) half gaar

Olie. trassi, ui, laos, gebroken kemiri...

Gehakt erbij en rul bakken...

Gepelde Noorse garnalen erdoor (ik neem aan dat hij niet langoustuines bedoelt)...

Gebroken korianderzaad en iets nootmuskaat...

Snijbonen en kokosmelk...

Met witte rijst





AD


Daar gingen ze
humus van Edamame
maken

Bah





Dagblad van het Noorden

Tomaten conserveren


Tomaten op bakpapier in de oven met de snijkant naar boven
Daarop olijfolie met geperste knof erdoor
De pitjes moesten uit die tomaten, het vocht niet, laat maar

Zes uur op 90 graden

Afkoelen, in een pot met blaadjes basilicum ertussen en tijm
Olijfolie tot ze onder staan

Twee weken

Niet echt spectaculair maar wel sympa





Trouw

Tonno al Cartocchio

Tonijn in een pakketje


Vroeger bakpapier, nu aluminium folie, in recept braadzak

Tonijn inwrijven met zout, citroensap, olijfolie
Tijdje laten liggen

Gehakte kappertjes, peterselie en knof erover en in de braadzak met grofgesneden tomaat en ontpitte Taggia olijven

15 minuten oven op 200 graden

Met fusilli





Volkskrant

Jezus, dat is Huivers

Pochette van varken en Mozarella


Varkensribstuk met bot (bedoeld is enkele koteletten aan mekaar) opensnijden zodat je het kan vullen
Het wordt een Cotelette suisse iets, maar dat kent die man natuurlijk niet

Pakketjes maken van een schijf Mozzarella, daarom een plakje Parmaham, daarop salieblaadje, daarop weer een schijf Mozzarella
Hoezo, pakketjes maken??

Pakketjes in dat vlees, dichtbinden, p/z, bruinen
In de oven in schaal, 1 uur op 175

Fond losroeren met witte wijn of sherry, Fino dan zou ik zeggen
Met salieblaadjes even opkoken





NRC
 

Courgette dingen


Dat is weer zoiets dat je als ballen in de frituur kan maken, als pannekoek in de -de naam zegt het al- koekenpan en als taart in de oven

Rasp, zout, laat liggen, pers, spoel -wat er niet bij staat-

Eieren kloppen met bloem

Dille hakken -ik denk dat ze dat in het Midden-Oosten met koriander doen- en peterselie en lente-ui
Door de courget

Daardoor ook de ei en gebrokkelde Turkse of Griekse kaas (Feta of zo)

Ballen of koeken of taart dan dus





Ik las in de krant over Bruine jenever.
Wat is dat?
O, dat is iets nieuws.
Ik dacht al...