woensdag 24 augustus 2016

Diner




Carpaccio van Drentse kalfsmuis

Met vinaigrette van truffel, tonijn, en twee jaar oude boerenkaas
(Drentse mag ik aannemen)


Uitstekend!

Vinaigrette hier: een prima idee

Het brood was echt vloerbrood, verdomd, maar iets te laag / lang gebakken
Op een bakplaat gebakken waarschijnlijk
Gebruik een steen, maar ja, die zijn niet zo groot...

De kruidenboter (heb ik enkel geproefd) prima maar volledig zoutloos

Het mes was gloeiend heet, ook bij het hoofdgerecht...
Pakte het vast en deed me denken aan dat meisje in hotpants wat vanmorgen op een in de volle zon staande zwarte ijzeren bank ging zitten




Rosso Piceno Viabore

Marche


Zacht schreven ze, en inderdaad, maar hoe zal ik het zeggen, vol van een zachte soort zeg maar

Niet mijn soort




Gebakken parelhoenderfilet

met creme (ik heb de accenten nog niet ontdekt) van wortel, limoen, gember en 5 spices


Het was een poot, niks mis mee, maar dat is geen filet

Niet gebakken maar uit de oven
Sommige excentrische stukjes ietsje droog (het probleem met parelhoen)

Lekkere onvermelde knolselderijpuree en uitstekende ook onvermelde krokante paksoitjes

Die vermelde wortel etc dat was een verfje en zoetig en niks gember, limoen of Vijf kruiden poeder

Maar het was lekker!

Friet mayo OK maar te weinig mayo

Salade OK




Domaine Muret

Languedoc


Het zou intens zijn, ach, maar het was wel mooi

Redelijk vol en lekker fris ook nog

En lazer op met je bosvruchten, en tonen van mocca (moca, ja) en cassis




Cheese cake


Ik heb het laten inpakken...

Maar als we er de Lemon curd bij doen dan wordt het pappig, zeiden ze

Dat heb ik thuis zei ik (nog afgezien van dat je het in een plastic zakje kan doen)