woensdag 10 augustus 2016

Pasta!





Wok mie, penne, Turkse macaroni...



Wok mie

met gefrituurde panir en puntpaprika


Kook de pasta, afgieten, koudspoelen, wat olie erdoor

Arachide olie, ui, knof...
Paprika meebakken en grove zwarte peper (zie boven)...
Rijstwijn (Kwantung mijiu, van kleefrijst is dat) en wat Japanse sojasaus...

Snij de panir in blokjes (ik werd op dit idee gebracht door het maken van Agedashi tofu), en dep zeker niet droog
Haal door de aardappelmeel en laat even liggen (niet tegen elkaar) zodat er iets vocht in het meel trekt; zo wordt de korst krokanter

Wok de pasta met iets sesamolie

Frituur de panir (niet goudbruin laten worden)




Penne rigate

met koolvis en gegrilde Roma tomaten


Olijfolie, sjalot, knof, zacht smakende rode peper zonder zaad en zaadlijsten...

Noilly Prat en inkoken tot de helft...

Visfond en inkoken tot de helft...

Crème fraiche en wat witte wijn...

Peterselie en kervel...

Kook de penne...

Gril halve Roma tomaten met wat olijfolie erop en p/selderijzout en rozemarijn...

Pocheer de vis in de saus...




Pasta friuta

met Pecorino sardo en zoete groene pepers


Dat is Sardijns en dat is zeker niet hetzelfde als Pasta fritta

Ik maakte het met Turkse macaroni, Ince uzun, een wat langer soort elleboogjes, zie de laatste foto
Het hoort met Malloreddus oftewel Gnocchi sardi maar die waren op of ik kon ze niet vinden
Je kan ook Strascinati of Strozzapreti of zo gebruiken

Kook de pasta, spoel koud, olie
Gebruik geen zout want die kaas is bremzout

Olijfolie, ui, knof...
Zoete groene pepers (schoongemaakt dan dus; die oversized groene pepers cq heel dunne groene puntpaprika...
Witte wijn en Viandox of zo en snel inkoken
Wat peper?

Kaas raspen, in pan met ietsje olijfolie, laten smelten op laag vuur, pasta erin drukken, kaas, en als gesmolten is de onderkant bruin bakken op hoog vuur, laag vuur, losschudden, draaien en de andere kant bruinbakken op hoog vuur etc.

Johannes van Dam heeft dit beschreven en die had er werkelijk de ballen van begrepen...




Fideuà

met asperges en een stuk Ballotine de foie gras


Die asperges, witte, had ik uit Duitsland, daar doen ze niet aan Sint Dinges, en mooi vochtig ingepakt
En Fideuà is Paella met een bepaald soort pasta (Fideus; zie de foto hieronder) ipv rijst

Aspergefond maken van de schillen en de geplette kontjes
Wat inkoken

Zeven (aspergespul goed uitknijpen/-persen)
Asperges erin koken

Fond met witte wijn wat inkoken
P/z

Olijfolie, ui, knof, grof gemalen witte peper...
De Fideus meebakken (ongekookt dus)...
Aspergefond erbij en de pasta laten garen en dan moet het net weggekookt zijn (Paella maken is veel moeilijker dan Risotto)

Asperges erin opwarmen

Schijf Ballotine ernaast...




Turkse macaroni nog eens

met cantharellen en Serrano ham


Zie die pasta hieronder, maar ik bewaarde de verkeerde foto
Dat was met groene aspergepunten en daarvan ben ik het recept kwijt

Cantharellen: AH

Olijfolie, de plakken niet te dun gesneden ham er kort door

Cantharelstelen er even in
Hoeden er heel even bij
Uit de pan
(Die cantharellen krijgen een mooie hamsmaak)

Olijfolie, sjalot, knof, grofgemalen zwarte peper...
Pasta erbij (ongekookt weer)...
Bouillon, wegkoken...

Cantharel erdoor, ham erop




Quiz


Wie  heeft een bovenlip als een brugkut?

Poetin
Erdogan
Anneke Grönloh

Notaris Opstrijker uit Nederveen doet de trekking uit de goede antwoorden!

De uitslag wordt hier gepubliceerd!