vrijdag 2 september 2016

De Telegraaf




Aardappelen en uien...
Ach ach ach wat is het allemaal weer lekker...
Zonder pastinaak, augurkenschuim of chiazaad...


Wilbrink

want die schrijft die Telegraaf recepten


Geen enkele Nederlandse culischrijver kan aan die rubriek tippen, waarbij ik onmiddellijk moet toegeven Tubantia noch De Gelderlander noch het Eindhovens Dagblad noch de PZC te lezen
Ik heb wel wat anders te doen

Ik denk dat vroeger enkel Sylvia Witteman vergelijkbaar was
En heel vroeger Werumeus Buning

En je had Jans en hoe het dat mens ook weer waar het culinaire warhoofd De Dikke zo'n misplaatste hekel aan had
Die waren niet super maar het was in ieder geval geen gelul

Tegenwoordig is de rest naast Wilbrink compleet gelul en niks anders

Ex weekblader Hahn


Ennuh, ik geef steeds de officiële titel van het recept (wat vet gedrukt staat) en dan zoek je op telegraaf en die titel erachter en dan vind je het recept

Doe dat wel, want anders heb je weinig aan deze post

Pak het bovenste resultaat van de zoekopdracht, ondanks dat er PressReader staat



Thaise aspergepunten
Steel en punten apart houden
Steel bakken/stoven, punten enkel meestoven



Ik ga nou recepten van Wilbrink van een grote stapel plukken (dank PJ!)

En o ja, heel aardige patisserie recepten gaf ik weg in een onbesuisd moment


Mosselen met citrus

Met grapefruit en mandarijn

Ik maakte daar minneola van en ik publiceer het binnenkort

Heerlijk!


Rode bessen-relish

Heerlijk was het, en ik was niet de enige die dat vond

Publiceerde ik al

Zoek op rode bessen



Cantharellen
Afsnijsel, stelen, hoeden


Varkenshaas met salie

Gemaakt

Heerlijk

Zoek op salie


Heel mooi verhaal over Gnocchi
zoek op als je eens wist hoe lekker gnocchi is

Gnocchi di patate

Met gewoon boerenkaas en peper en boter



Aardappel met kerrie is een Godsgeschenk
India en Nepal, West-Afrika...
Dit is Stofu kau meti nanga kerrie, maar dan niet met kau (cow, koe) maar met met die fantastische Surinaamse gebakken gekookte eieren



Fantastische ideeën


Stoofvlees met zwarte bessen

Ja, ik weet dat je prachtig braamblad kan meekoken, dus ik geloof dit onmiddellijk en ik ga het ook maken ook
(Bramblad zit ook in enorm lekkere Vlaamse appelthee)

Het water loopt me in de mond Felix! Dank!


Königsberger Klopse

En verdomd, het recept klopt 100%

Kalfsgehakt!

Een werkelijk fantastisch recept, en Kant was er dol op



Rijstpasta, gerookte tofu, taugé
En dat zwart dat is "zeespaghetti"
Himanthalia elongata, zie hier (alle links openen hier in een nieuw venster)
Ik ben niet zo'n wiervreter maar dit is lekker
(Dat neongroene spul bij AH, gadverdamme beuwark!)


Toch nog even pannenkoeken

Jawel, boekweit en tarwe

Hij gebruikt zelfs 3 boekweit op een tarwe

En ja, met bier!


Toch nog pindasaus

Verdomd, hij weet het allemaal precies

Met santen en met sambal...

En knof, koriander en gember en goela djawa

(Uhh Felix, die tomatenpuree er ook nog door, die zie ik niet zitten hoor!)




Geblancheerde rauwe ham, aardappelen...
En wat kwam daar nog meer bij?
Geen idee...
Maar lekker moet het geweest zijn!
Beter dan popi pastinaak gelul...