donderdag 3 november 2016

Weekend Culinair



Kool stoven
Iets, niet iemand
Iemand doe ik Retteketet morgen
Yvet Neppeketet


Weekend Culinair is, zonder dat er enig vergelijk bestaat, het beste culinaire blog (als ik dat zo mag noemen)

Dit soort dingen hebben ze trouwens ook wekelijks (alle links openen hier in een nieuw venster)



Een hele rits recepten!


Vis en mosselen zie hier

Mosselen zie hier

Tien keer poempoemsoep zie hier

Taart (niet Yvet maar platte) zie hier

Lams-pie zie hier



Rijstpasta, tofu en black and white fungus


Appel-pie zie hier

25 herfstrecepten zie hier

Pompoen risotto zie hier
(Ik heb risottorijst met gedroogde pompoenstukjes en idem pit erin; heerlijk! Aldi)

Varkensgebraad zie hier

Herfstsoep zie hier



Seitan, eerste kook
Daarna als plakjes


Omelet gerookte champignons zie hier

Stoofvlees zie hier

Lamsbout zie hier


Toegift voor Janneke Vreugdeloos: Pompoen met quinoa ("Spreek uit Kienwa, en het is geen graan") zie hier



Een Soes van soesjesdeeg...


Zie de jaarlijks terugkomende 15 Oma's klassiekers hier


Allemaal comfort food

Tomatensoep met balletjes (tot zoiets ordinairs verlaagt Vreugdeloos zich niet), garnalenkroketten, tong in Madeirasaus, konijn met pruimen, Bouchées à la Reine, Waterzooi, Stoverij met frieten, Chocolademousse...

Die soep is Bels Nederlands, de tong en de bouchées en de mousse Frans Bels en de rest is Bels

Frikadellen (lees gehaktballetjes) in tomatensaus is nieuw dit jaar, maar ja, dat is Spaans comfort food en misschien wel internationaal



Sopropo weken
Het waren mini sopropo's


De weekmenu's


De eerste zie hier

Linguine carbonara met pancetta en rozemarijn...


De tweede zie hier

Gebraden lamsbout met tijm en kastanjes...


De derde zie hier

Nieuwpoortse zeekat met bouchot-mosselen, kokkels, visfumet met groene kruiden...

Kom daar nou eens om bij zo'n culinair kwaakhoofd uit een Nederlandse krant...
Die weten niet eens wat zeekat is, of bouchot mosselen...


De vierde zie hier

Risotto met versgepelde Oostendse garnalen, gesmoorde griet met sjalot, champagnesaus

Zie je dat Kleuter Woutwijk al maken?


De vijfde zie hier

Zwarte pens met appels

Zie je dat die sneue Volkskrant sukkels al maken?



Tofu sheet, gesneden