zaterdag 17 december 2016

Geen aardappelen, pasta of rijst




Zelfs geen bonen!



Libanees brood

Met falafel en lente-ui


Ik vind dat je daar erg mooie en heel verschillende dingen mee kunt maken
Hier een "loempia", verderop een "pizza"

Olijfolie, falafel bakken (of frituren)

Wat olie van gedroogde tomaten erbij, sjalot, knof, lombok...
Lente-ui... witte wijn, halve zwarte olijven (droge soort), kleingesneden gedroogde tomaat (uit olie dus)...

Stukjes falafel erdoor...

Over net iets onder het midden van zo'n brood en vouwen als een loempia
Wat invetten, oven




Boekweit pannenkoek

Met ei en snijbonen en kerrie


Snijbonen in sepjes ("Roma bonen") sauteren en met wat kippenbouillon bijna garen

Beslag met melk, ei, boter (in de melk laten smelten), suiker, zout en gist
Pannekoeken bakken

Eieren hard koken, pellen en bruin bakken of frituren
à la surinamaise zeg maar

Flink pindaolie, ui, knof, gemberwortel, lombok...
Bloem... Melk en die bouillon, Oxo, kerrie...

Stukken ei erin warmen... Idem snijbonen...

Op die pannenkoek en even in de oven

Het ziet er niet uit, maar lekker...




Filodeeg

Met Brie en paddo's


Olijfolie, sjalot, knof...
Paddostelen, zwarte peper... paddokoppen in stukken...

Madera, witte wijn, Oxo...

Boter smelten

Vijf lagen filo, elk beboterd, op vette ovenschaal

Rauwmelkse Brie punt, dicht vouwen (of later deksel maken met meer vellen), beboteren

Oven (± 25 minuten)

Paddo's ernaast serveren natuurlijk




Hamburgerbroodjes

Met rundertartaar en tomatensaus

Sloppy Joe dus!


Olijfolie, rode ui, knof...
Vlees (grove tartaar) meebakken...
Kruiden met McCormick mix voor Sloppy Joe (ik wilde weten hoe Amerikanen vinden dat het moet smaken) (koop het hier; alle links openen hier in een nieuw venster) (teveel nootmuskaat en de gebruikte kruidnagel te lang vtv gemalen)... (af en toe roeren)

Tomatenprut erdoor, p/z?
Laag vuur, 10 minuten, af en toe roeren

Broodjes opensnijden en snijvlak op de bakplaat

Vlees erop, de saus, en (wat ik niet deed want ik wilde de saus goed kunnen proeven) Zwitserse kaas en Cole slaw




Libanees brood

Ditmaal als "pizza"

Met Emmentaler, paprika en paprikasaus


Olijfolie, stukjes rode paprika kort sauteren, uit de pan

Ui, knof...

Pikante paprikapuree (Turk)...
Kippenbouillon...
Proef op p/z
Paprika erdoor en vuur uit

Op Libanees brood, Emmentaler erover raspen, oven

Ik had het gepland met Gruyère, maar met mooie zoete Emmentaler is niks mis mee





O ja!

Heb ik nou vier keer vagoterisch gekookt?

Nee, ik heb twee keer met kaas, een keer met ei, een keer met tartaar en een keer met falafel gekookt



O ja!

Ik sprak alweer een paar mensen die ook zeiden dat het voornamelijk nep is, wat er allemaal in die Lidl folders voor fraaie zaken wordt aangeboden. Ze hebben het voor het grootste deel helemaal niet!

Hele barbarie eend: niks (ik heb het nu over de grootste Lidl van Groningen); verse ganzeborst: niks; zus wijn, zo wijn, dit wijn, dat wijn: allemaal niks en allemaal dus nep

En o ja! Iemand had daarover contact opgenomen. "Ik was bij [die grootste] Lidl op de Siersteenlaan en die hadden... en... en... niet. Welke winkels verkopen dat wel?" Antwoord "Dat moet u aan de filiaalchef vragen"
Je wordt Godverdomme als mongool behandeld...

Kerstblaadje "Delicieux"
"Alles verkrijgbaar vanaf 10 november tenzij anders vermeld"
Gerookte rib-eye (niks vermeld, niet verkrijgbaar)
Serranoham heel (niks vermeld, niet verkrijgbaar)
Château Garbillot (niks vermeld, niet verkrijgbaar)

Goedkope nep...



Dank PJ!


O ja!

Ik pocheerde vanavond verse coquilles in Muscadet
Ach ach ach ach ach wat was het vies vuil lekker, Godverdomme...

Maar toen ik zat te eten (met peultjes, en met die Muscadet saus geworden met room en zo, en daarin aardappelschijfjes), toen dacht ik in ene Wat moet het sneu zijn als je culischrijver bent, maar dan voor het geld!

Ik heb me hele leven nog nooit wat voor geld gedaan, ja, wel geld gebeurd voor me werk natuurlijk, maar altijd en eeuwig ervoor gezorgd dat ik zonder werk ook prima te leven had
Flierefluiten!

Maar goed, wat moet het triest zijn als je culi schrijven moet...
Voor de poen...

Ik hing me nog liever op...

Ik ben geen culinaire hoer...


O! En, P, begrijp je nu het dedain waarmee je wordt behandeld bij De Kookboekhandel?
Wat moeten ze anders?
Ze zijn niks...