maandag 17 april 2017

Beanz!




Tuinbonen, flageolets, krombekken, zolfino, zwarte kidneybonen



Tuinbonen

Met eendenhaasjes en fluweelpootjes

"Eendenhaasjes" (AH) zijn die wat loszittende langwerpige delen van eendeborst, net als bij kip; als je een eendenborst koopt zit het er niet aan, bij kip wel
Gedroogde geweekte fluweelpootjes zie onder


Spoel gedroogde fluweelpootjes tien minuten onder koud water
Leg in koud water en zet een uur in de koeling

Een pot tuinbonen laten uitlekken

Giet de fluweelpootjes af
Blancheer ze en giet af

Olijfolie, ui, knof, grove zwarte peper...
Fluweelpootjes sauteren
Tuinbonen erin warmen
Witte wijn en Oxo of zo...

De eendehaasjes heel kort in boter sauteren
P/z




Flageolets

Met schol en bietensaus


Blancheer geraspte rode biet en giet af
Je kan ook julienne gebruiken, wat ze verkopen voor in salades
Pureer met room en breng op smaak met p/z en citroensap
De saus moet op kamertemperatuur geserveerd worden

Olijfolie, ui, knof, gebroken pepertje...
Een blik flageolets erbij (niet afgegoten)...
Groene kruiden en Oxo of zo

Bak scholfilets in boter

Serveer met de saus




Krombekken

Met gepocheerd ei en paddo's

Krombekken zie hier (alle links hier in een nieuw venster)


Week de bonen

Kook de bonen

Olijfolie, ui, knof...
Stukken van de stelen van de paddenstoelen erbij...
Half pikante en half zoete paprikapuree (Turk), za'atar (idem), citroenpeper...
Rode wijn, zout...

Eieren erin pocheren
Wat zoet paprikapoeder erover

Olijfolie, ui, knof...
Bak de hoeden van de paddestoelen
Warm er de bonen in op




Zolfino

Met gefrituurde eieren en gefrituurde courget

Zolfino zie helemaal onderaan hier
Deze link vergat ik je te sturen, C.

Zie de volgende twee foto's, want het volgende gerecht vergat ik te fotograferen

Olijfolie, ui, knof, grove zwarte peper...
Witte wijn en kippenbouillon erbij en inkoken met wat vers gebroken korianderzaad

Courget in de lengte doorsnijden, pittenprut eruit, in schijfjes snijden
Paneren, frituren

Eieren frituren op 160°




Zwarte kidneybonen

Met chorizo en groene paprika


Bonen uitlekken

Olijfolie, stukjes chorizo, uit de pan
Groene paprika, uit de pan

Ui, knof, lombok...
Vers gebroken koriander- en komijnzaad...
Op wat lager vuur zoet paprikapoeder, rode wijn, zwarte olijven (droge soort), gedroogde tomaat (uit olie)...
Proef op p/z

Alles in de saus opwarmen





O! Ik heb vanavond toch weer zo vuil lekker gegeten...

Een rib-eye met garnituur à la bordelaise maar dan de variant met artisjok en in ganzenvet gebakken aardappelen!

Jezus Maria en Jozef...

En verdomd: het smaakte totaal niet naar pastinaak, verdomd!!!
Ook niet naar scheiding trouwens woehahahahahahaha!!!!!!!