donderdag 27 april 2017

Zoet (3)



Wat inkopen vandaag

Dit liet ik proeven
Unaniem: prima spul
Lekkere knabbeltjes erin


Tostones

Cariben


Bak stukjes bakbanaan van ongeveer een centimeter dik goudbruin in de frituur, op ongeveer 160 graden.

Laat ze uitlekken en druk ze een voor een plat, op de snijplank, met een koksmes.

Frituur ze snel krokant op 190 graden.

Laat uitlekken en bestrooi met zout.



Cibule sazečka
Zaaiui
Shit...
Ik dacht al, wat een kleine uitjes...
En ik wil er best toch wat van gaan maken, veel werk of niet, maar dat moet je niet doen
Zaaigoed zit vol gif


Stoofperentaart


Roer 100 gram bloem zacht met 100 gram witte basterdsuiker.
Werk er, heftig klopend, een voor een twee eieren door, wat limoen-rasp en -sap, wat zout, daarna 100 gram bloem (zoveel mogelijk voorzichtig erdoor spatelen; zeef de bloem dus boven het mengsel) en bakpoeder.

Vet een springvorm in, bestrooi bodem en wand met paneermeel; bekleed bodem en wand van de vorm met het deeg en vul met kleine stukjes stoofpeer of harde handpeer.

Bak 45 minuten op 180 graden.



Tsjechië
Heerlijke frisse sambal, zeg maar


Pruimen-broodtaart


Kook een kilo ontpitte pruimen met het rasp en het sap van een sinaasappel, kaneel, kruidnagel en 150 gram bruine suiker in een pan met een deksel erop tot de pruimen geprakt kunnen worden.
En prak ze dan dus.

Beleg een diepe ovenschotel met beboterde sneden brood, pruimenspul, brood etc.

Bak 25 minuten op 160 graden.



Korbacik
Tsjechische kaas, de onderste gerookt
Hetzelfde idee als Mozzarella en als Scamorza
Kneden en vormen, maar hier wat extremer



Pinda-koekjes


Roer 100 gram boter met 75 gram rietsuiker romig.

Werk er een eigeel door en 225 gram bloem.

Werk er pindakaas doorheen tot je een dik deeg hebt.

Maak er platte koekjes van, leg die op een ingevette bakplaat, wrijf ze in met stijfgeklopt eiwit en bestrooi ze met fijngehakte pinda`s.

Bak 20 minuten op 180 graden en laat koelen op een rooster.



Ook Tsjechische kaas
Is een rondje met een gat in het midden, maar ja, in de koffer...
Sterk smakende Camembert, zeg maar
Heerlijk was het in een ovenschotel



Perzik-peperjam


3 kilo perziken in blokjes en met 4 koppen suiker laten staan, regelmatig omscheppend, tot zich flink wat vloeistof heeft gevormd.

Breng aan de kook met 1 kop water en twee in de lengte gehalveerde rode habanero's.
Eventueel zonder pitjes...

Laat 5 minuten sudderen, steeds roerend.
Verwijder de pepers.

Laat op hoog vuur inkoken tot een druppel op een koude lepel mooi stolt.



Rote Grütze thee...
Wow...
Proefde het nog niet maar het ruikt heerlijk