woensdag 10 mei 2017

Culinaire mail



Vandaag de kazen van de afgelopen dagen

Korbáčik
Tsjechië
Onder: gerookt
Een van die geknede wrongel kazen, net als Mozzarella
Lekker stevig borrelhapje



The Well Equiped Cook

Mexicaans koken zie hier (alle links hier in een nieuw venster)


Bush's Beans

Burgers 'n baked beans zie hier


Conimex

De nieuwe Black lijn zie hier



Pyrenees le Moulis
Schitterende smaak!

De wilde slager

Wildpakketjes zie hier


De Spaanse Winkel

Het stadje Bornos, zie hier


Eetsnob

Inspiratie voor Pasen (tsja, iets te laat...) zie hier


El mejor Nido
Nestlé info voor latino's

Moederdag (nog net op tijd!) zie hier



Sablé de Wisant
Sablé: zanderig
Gewassen in witbier en besprenkeld met broodkruimels
Familie van de Vieux de Boulogne / Sablé du boulonnais, de ergste stikkaas ter wereld (wetenschappelijk bewezen!)
(Wisant: wit zand; vroeger spraken ze in Noord-West Frankrijk Vlaams)



Natuur en Milieu

Alles over eieren zie hier


Kokswereld

Scheermessen zie hier


De Werkbij

Algemene informatie zie hier


De Gezonde Apotheker

Italiaanse groenten zie hier



Tsjechisch
Donutvormig maar zat knel in de bagage...



TV, De Nieuwe Garde

Dat zag ik net, het begin althans, want ik werd al vrij snel onpasselijk

'n Stelletje culinaire onvolwassenen, te besodemieterd om een petje op die rotkoppen met dat pooierhaar te zetten, en te dom om zelfs maar een half zinnig woord te zeggen

"Piet stond vroeger op de vuilniswagen"
Nou, dat kon je wel zien

Het programma werd geopend met een excuusneger met een vettig knotje
Je zal er maar moeten eten
Gatverdamme