zondag 21 mei 2017

Hapjes



Courget zo door beslag en dan frituren...



De hapjes van het verjaardagsfeest

voor zover ik me ze kan herinneren...



Spread van ossenworst


Ossenworst tot grote plak duwen
Stukjes zilverui erover
In tweeën en op mekaar
Idem
Doorkneden

Idem met kappertjes en peper
Idem met pesto

Proef



De basis van Aglio olio peperoncino


Blokjes Zeeuws spek en ook Katenspek


Met een bakje kleine rode pepertjes op pekel
Idem gesneden Jalapeño

Augurkjes en gesneden Amsterdamse uien



Blokjes kaas


Met Tianjin preserved vegetable erover
Met knof gefermenteerde kool
Toko
Mooie pot



Halve radijzen


Met in hun midden een bakje selderijzout




Tapenade van zwarte olijven


Aangemaakt met gebroken amandel
En met majoraan



Tapenade van groene olijven


Aangemaakt met groene olijfstukjes
En met knof



Knofmayo


Goede mayo
Geperste knof erdoor
Kwark erdoor
Selderijzout, Worcester, Amontillado, truffeltapenade



Bloemkool-broccoli taart
Ik had het eruit geschepte deel niet goed losgesneden...



Veel stokbrood


Een Tête de moine in een Girolle


Zachte en scherpe Ajvar
(Turkse paprikapuree)


Stukken braadharing
Met een briefje "Smaakt niet bij rode wijn!"


Stukjes chorizo


Zwarte olijven (droge soort)
Groene olijven



Eendenhaasjes uiterst kort gebakken
"Eendenhaasjes" zijn die filetjes die bij een eend los van de borst zitten en bij een kip half los


Pak van die Griekse groene pepers van Aldi
Afgieten
Puntjes eraf en leeg knijpen


Bordje met Lime pickle, Mango pickle en Garlic pickle


Die enorm lekkere Duitse kaascrackers
Hoe heten die ook weer?
O ja, Ziegler kaaswafels


En, o ja!
Bali telor
Met blokjes lontong


En o ja!
Een pot piquillo paprika's
Opengesneden, gehalveerd, schoongemaakt
Gebakken ontbijtstpek erbij
En gehalveerde knoftenen die heel lang heel zacht in Fruttato olijfolie gegaard hebben




Pfff.......