dinsdag 20 juni 2017

Culinaire notities Venlo




Vandaag nog maar weer eens inkopen

Een flauwekul product


Notities van afgelopen winter

Maar ja, ze moeten op


Eten in Hotel Wilhelmina
Vroeger ongetwijfeld de sjiekste tent

Website: Hertenham, hertenworst, parfait van bospaddestoelen als voorgerecht
Hadden ze niet

Nam als hoofdgerecht Hertenbout hollandais(??)
"Begeleid met een wintergarnituur"
Dan weet je dat ze daar in kunnen steken wat ze willen en wat ze kwijt moeten

Voorgerecht, ben vergeten wat, verschillende hapjes, alles ijs- en ijskoud
Ben vertrokken


Had op de heenweg een Indonesisch restaurant gezien met een veelbelovende kaart, naam vergeten
Daar een hoofdgerecht genomen

Ajam smoor, rendang en nasi goreng
Alles zeer asli (zoals het hoort) en heerlijk!




Café, drie tiepes, overduidelijk gemeenteraadsleden

Ik twee wijn, zij in dezelfde tijd vijf pils de man
Nou ja, de vijfde toen ik aan het vertrekken was

Lekkere hapjes kreeg je erbij
Op de Parade, klein tentje, links vanaf het station komend, diep en smal, ma/di gesloten


At de volgende dag bij een Indiër, Sittar, waar ik sedertdien nog dikwijls ben geweest

Keema naan: gemaakt met lamsbouillon (lees schaap natuurlijk)
Kulcha naan: met knof
Nou ja, ik had iets waar het beide in zat

Lam Madras
Hier is dat écht fors heet, en hier kan je Vindaloo nauwelijks eten

(Binnenkort eet ik weer bij een Indiër in Assen; ook prima maar niet asli; daar is Vindaloo redelijk te eten, en hebben ze ook rundvlees...)



Daar zitten van die halve mini mango'tjes in
Zie onderin de pot


Hard gewerkt (Moodle)

Had van huis een stuk taart aardappel ui Limburger meegenomen, twee dagen uit de koeling, maakte het open, wow!


Hier in Limburg krijg je nooit "bitterballen" maar oftewel "Valuas rundvlees bitterballen" of "Kalfsbitterballen"

Vier grote glazen goede wijn, kalfsbitterballen, € 15,-


Ik at later nog eens bij Wilhelmina

Vieze kruidenboter (zoet zout), vieze zoete tapenade
Zeer klef stokbrood

Kalfssukade met ossenstaart en rozijnen
Kalfsvlees perfect, staart (= saus) erg lekker kruiderig

Maar ja, een enorme wachttijd terwijl het nauwelijks druk was...

De kok is technisch goed, maar hij heeft geen smaak



Je hoort altijd dat dit hetzelfde is als shiitake
Gelul
Het is hoogstens aanverwant
De hoeden zijn dikker en niet doorgroefd met witte kloven, de stelen dikker
Geweekt zijn deze veel vleziger, "vetter"


De Limburger

Artikel over Feta

Dat de regelgeving zo ontzettend streng is

Hee, oehoe?!
Dachten jullie nou echt dat er daar serieus en effectief gecontroleerd wordt? Hahahahahaha! Oplichterij en steekpenningen, daar draait het om

Dat "het zoute water steeds meer vocht onttrekt aan de kaas" en dat "de kaas daardoor een half jaar kan liggen"

Alsof er na twee weken nog enige reactie is in dat gesloten systeem...

"Een groter gebied is altijd beter omdat de geit dan uit meer kruiden kan kiezen"
Ooit wel eens geitenherder geweest? Ik wel, lulkop
Alsof die een bepaald kruidje zoeken
Die zoeken "groen whatever"



Rijstflapjes, dunne soort
Driehoekjes
Worden gekookt mooie rolletjes
Ideaal kindervoer


Culischrijver in Nederland, dat is hetzelfde gekwaak als schaapherder in Nederland

In Nederland 200 schapen en twee herders en een hond, of 300 schapen en twee herders en drie honden
"Als het slecht weer is dan sta ik onder een boom een spelletje op mijn telefoon te doen", de onbespoten trut (ook letterlijk, hahahahahaha!)

In Spanje 650 schapen, een herder en één lullig kuttenlikkertje


At gevlinderde gepaneerde garnalen, prima idee


Restaurant Chez l'Hêtre

Bij de beuk, zeg maar
Maar zo schrijf je dat niet
Chez is meer "thuis bij"
Chez Marie

(Hahahahaha! Een bistro in Griekenland; Griekse naam; Franse vertaling: À l'envers de l'arbre de l'olivier, bij het omgekeerde van de boom van de olijfboom, hahahahaha!)(Bedoeld was natuurlijk Onder de olijfboom, hahahahaha!)

Momenteel het sjiekste restaurant van Venlo
Een duistere tent volgepropt met dwaze toeters en bellen
Met op afstand de meest lullige peper- en zoutvaatjes die ik ooit zag (sommige met plakband gerepareerd)
Nep laguiole messen

Bediening: een stramme lieve erg oude man en een supernicht

Vier vleesgerechten (waarvan ze er twee niet hebben), een vis (zalm flauwekul) en een vegatorisch (omelet flauwekul)

Tournedos, kalfsfricandeau met zwezerik en Licor 43, "Proeverij van Livar" (LImburgs VARken; eko en zo), "Proeverij van wilde eend met Sauce crème de cassis"

Ik had dat Livar
Ach... Ik heb er niet over naar huis geschreven, hoogstens over de prijs



Deel van de wijnen bij mijn verjaardag gekregen...