vrijdag 9 juni 2017

Geen aardappelen




of pasta of rijst of bonen...



Brik

Filodeeg dus

Met tonijn en bimi


Tonijn op olie uit blik, uitlekken, olie opvangen

Die olie, ui, knof...

Pikant soort Raz el hanout, bimi-stelen...
Rest van de bimi en peterselie...
Tonijn erdoor...
Zout?
Kappertjes...

Filo, gesmolten boter, filo, etc, drie vellen

Spul, pakketje, op bakpapier in de oven

Ik had teveel vulling, wilde het toch gebruiken en kon het links dus niet mooi dichtvouwen
Desondanks uiterst lekker gegeten!

(Ik denk dan altijd aan die sneue loosers van de Volkskrant en de NRC... Dan smaakt het extra lekker!)
(Dan zie ik Yvet Retteketet met die geforceerde glunderkop in de krant en die volgevreten hamsterwangen, en daarna thuis met een enorm vuile kop en enorm de pest in woehahahahahahaha!!)
(Heerlijk toch!!!)
(Kom ik aan me gerief met Retteketet, Godsammekrake!!!!)




Piedeeg

Maar met kippenvet!

En tomatensaus en kip


Ik dacht Dat moet ik eens proberen!

Maak pikante tomatensaus

Haal het vel en dan het vlees van pp een kippenpoot (zo'n dubbele zeg maar, met dij en zo)

Olijfolie, flink redelijk grove ui, knof...
Wat witte wijn en wat Oxo of zoiets (Marmite...) en grove zwarte peper...
Het moet redelijk vloeibaar blijven

Maak het deeg van (op één kippenpoot) 100 gram bloem, 50 gram kippenvet, 30 ml water
In folie een uur in de koeling
Zie foto onder
Heel mooi geel

Ovenschoteltje, bekleed met deeg, schep er de uien op zonder het vocht, leg er de stukjes kip op, giet er het vocht over, deksel deeg erop met een gaatje, oven

Klaar is Kees Retteketet!




Baghir

1000 gaatjes pannenkoek
Ja, ik wilde met die Rammedanners méélijden!

Met kip Cola en groene paprika

En een flik glas wijn ernaast ter compensatie


Typisch: je zoekt op Franse recepten: allemaal min of meer prima

Je zoekt op Nederlandse recepten: alles, werkelijk helemaal alles een op een naadloos van mekaar overgeschreven...


Marinade: een kopje bruine suiker, een blikje Cola, een grote gesnipperde ui, twee flinke geplette knof tenen, vijf eetlepels Japanse soja, groene Tabasco (neem liever Louisiana)

Marineer er niet te grote kipstukken in, enkele uren, koele plek, draai regelmatig

Olijfolie, ui, knof...
Stukjes groene paprika kort hoog...
Wat witte wijn, Red thyme (een soort za'atar), p/z...

Maak het beslag voor de Baghir
250 gram griesmeel, 150 bloem, zout, 15 bakpoeder, 15 droge gist
Iets suiker waar je de gist strooide, iets lauw water
Ff wachten...

Omroeren, beslag maken
Weer ff wachten

De kip lang en heel langzaam met een deksel in de marinade garen
Als ± gaar: deksel eraf en wat inkoken

Kleine pannenkoekjes langzaam bakken in zo'n ring die ze in hotels gebruiken voor gebakken eieren voor het ontbijt

Saus van de kip eventueel wat binden met maizena

Maar morgenvroeg weer Rammedannen hoor!

Rammedan asjekan!




Mais

Ja, want dat eet ik af en toe, in forse hoeveelheden, ipv aardappel of pasta of rijst of bonen...

Met sardien en tomatensaus


Ik eet veel tomatensaus, maar ja, als je ergens mee kan experimenteren...

Lek een blik goede sardines en vang de olie (olijfolie ja) op

Lek een blik goede mais

Sardien-olie, ui, knof, een gekneusd gedroogd rood pepertje...

Blik gepelde tomaten, prakken...

Witte wijn (niet te droog!), Oxo of zo, proef

Mais erdoor

Vet ovenschaaltje
Saus
Sardien
Saus

Klaar is Vreugdeloos op de pastinaak na




Polenta

Met Taleggio en paddo's

Zeer klassiek Italiaans, maar ja, welke Nederlandse culikwaker heeft überhaupt ooit van Taleggio gehoord...
Die Florine Boetseer die denkt dat het een soort paddestoeltjes zijn...

Olijfolie, ui, knof, grove zwarte peper...
Paddo-stelen...
Proef op zout
Paddokoppen...

Polenta maken met kippenbouilon

Als de polenta gaar is: in een ingevette ovenschotel

Taleggio plakken erop

Paddospul daarover

Oven



Ach ach ach wat kan ik toch enorm lekker koken...
En zonder dat krantgekwaak!
Woehahahahahaha!
O ja, als ik die Kleynejan of die Broekbaard weer eens in de minuscule kloten knijp, dan worden die posts extra gespamd, de sneue loosers...