maandag 19 juni 2017

Salades!




Salade maïs Mozzarella


Zeer goed uitgelekte maïs van goede kwaliteit mengen met gehakte bosui en blokjes buffel-mozzarella.

Serveer met ietsje fleur de sel erover en redelijk wat Schabziger (Zwitserse groene kaas, vers geraspt).

Dressing: 50-50 magere yoghurt en mayo.

Voeg aan de dressing fijngewreven komijnzaad toe (direct na het fijnwrijven erdoor werken), wat medium sherry, wat tabasco, wat selderijzaad.




Salade met blauwe kaas

Spaans Galicië



Week rozijnen in Malaga.

Snijd witlof-stronken door de lengte, dan in vieren, kontje eruit en in schijfjes snijden.

Een mengsel van Cabrales (of anders maar een andere blauwe kaas) en room maken (met een vork de kaas

door de room prakken dan dus als het ware).

Serveren op de witlof, met noten en de uitgelekte rozijnen eromheen.


Variant

Met schijven sinaasappel ook, en met ingekookt sinaasappelsap erover.




Salade met eekhoorntjesbrood

Frankrijk


Een herfstsalade, maar ja, ook dit wordt een mini kookboekje...


(Gebruik de hoeden bijvoorbeeld voor risotto met eekhoorntjesbrood.)

Bak rookspekjes uit en laat koelen.

Snij het onderste stuk van de stelen, maak de stelen met een borsteltje schoon en snij ze in dunne plakjes.

Verdeel die over sla en serveer met notenolie erover en witte balsamico (Condimento balsamico), en een peper- en een zoutmolen.

Super lekker is het als je ipv balsamico Ume su gebruikt, Japanse azijn van een abrikoos-pruim achtig vruchtje van een ongelofelijke heerlijkheid, Prunus mume.

En decadent als je dadelazijn uit Iran gebruikt.




Salade Guillaume Tell

Zwitserland dus



Snij gelijke delen Appenzeller of anders maar Gruyère, en Jambon blanc, Jambon de Paris, of desnoods gewone gekookte ham in kleine blokjes.

Roer er dressing met yoghurt door, en meng er een even groot volume als de kaas of de ham aan blokjes Granny's doorheen.

De appelstukjes steeds zo snel mogelijk door de rest heen roeren.




Lauwwarme molsla met gevogeltemaagjes

Salade tiède de gésiers au pissenlit

Frankrijk


Vergis je niet, dit is super klassiek

Gebruik de zogenaamde derde maag. Zoals ze op de markt liggen zeg maar.
Kip is dat, maar het kan ook met eend of gans, in Frankrijk in blik te vinden.

Geen molsla? Dan maar andere sla met itesje bittertje.

Snijd ze open, spoel ze goed uit en verwijder het gele vel (als ze vers zijn).

Bak halve maagjes in redelijk wat olijfolie (dit wordt de olie van de dressing), met wat ui en knof.

Van het vuur af na wat koelen blussen met witte wijazijn; pas op spatten! Dit is dus de azijn van de dressing, en

dit maakt het richting lauw.

Dit richting lauwe spul over de sla.




 
Zie de volgende aflevering hier (alle links hier in een nieuw venster)



O ja!

Ik hoorde dat die Volkskrant zeikerds vooral zo pissig over me zijn omdat ik dagelijks een leuk verhaal uit de mouw schudt, hahahahahaha! "Hoe doet ie dat??"


O ja!

Koopjedeal, bestel hotelvoucher, betaal, hoor niks meer
Twee keer contactformulier ("Binnen een dag geven wij u antwoord!")
Geen antwoord
Ze zijn aangesloten bij Stichting WebwinkelKeurmerk
Klacht ingediend
Standaard verhaal terug
"Neemt u contact op met Koopjedeal en vermeld het ordernummer" (waarvan ik dus al had gemeld dat ik dat niet heb want ik ontving nooit enige reactie...)
En wat dies meer zei: je kan wel (al maken ze het erg moeilijk) contact opnemen met die stichting, maar niet refererend aan een bepaalde casus!

Koopt u nou nog ooit wat bij Koopjedeal of bij een bij de Stichting WebwinkelKeur aangesloten webwinkel?
Ik niet

(O ja! Het ging over een Fletcher hotel. Die hebben me keurig gecompenseerd!)