maandag 18 september 2017

Drie gangen keuzemenu



Lapje van de dikke lende
Ook wel heuplapje
Het kwam gisteren voorbij
Vandaag alle foto's


Ja, dat vroeg ik me af

Hoe zou ik een driegangen keuzemenu samenstellen, wat wekelijks wisselt

Leuk om te bedenken, en de Here zei geprezen dat ik het niet hoef te koken
Koken prima, maar nooit never meer met volk om je heen wat je moet aansturen, doemenelol...



Aperitief van de week

Marquisette



Voorgerechten


Kroket van de week

Dat moet erbij!
Mosselkroket, stokbrood


Vego

Bali telor
Pikant gemarineerd gekookt ei, lontong (blokjes in bananenblad gekookte rijst)
Iets pikants moet erbij!


Vis

Gebakken koolvis met Crema balsamico, sodacrackers


Vlees

Kippensoep met prei, stokbrood
Soep moet erbij, en die kan je ook als tweede voorgerecht bestellen



Had drie weken gehangen...


Hoofdgerechten


Bief van de week

Dat moet erbij!
Slotlap, friet, ijskoude appelmoes van Jonagold, mayo en Belse pickles


Vego

Inari sushi
Tofu gevuld met sushi en shiitake
Erg ingewikkeld, maar de rest is dat niet, en hieronder en veel voorgerechten maak je vtv


Vis

Ovenschotel van heek, mais, en tomatensaus, met wat Schabziger erdoor (groene Zwitserse kaas)


Vlees

Kip Cola, tagliatelle, kastanjechampignons




Nagerechten


Kaas

Belse kazen: Brugse blomme, Passendale, Herve, stokbrood
Kan je als extra nagerecht bestellen


IJs van de week

Moet erbij!
Kweeperenijs met slagroom


Fruit

Fruitsalade, gemarineerd in Earl Grey


Patisserie van de week

Moet erbij!
Brabantse pruimenflap



Digestif van de week

Patxaran



Zie de tweede aflevering hier




Met friet, ijskoude rabarbercompôte en paprika in pikante paprikasaus
Heerlijk!



O ja!

Die is dood, Harry Dean Stanton

Die hier (alle links hier in een nieuw venster)

Was die muziek niet van Cale?




Een of andere apelul van de VPRO beweerde ooit dat het Cale was, ipv Stanton, in Paris Texas



Hoor Stanton hier trouwens

Hij is niet erg goed hoor, als zanger