donderdag 9 november 2017

Beanz!




Bonenz!



Cannellini

met kalfsfricandeau en soepgroenten

Kalfsfricandeau met Licor 43, een Spaanse klassieker


Het vlees (aan het stuk) in olijfolie aanbakken en uit de pan

Boter (deed ik), sjalot, knof, grove zwarte peper...
Wat witte wijn, bijna wegkoken
Vlees erbij, 20 minuten stoven

Andere pan, olijfolie, soepgroenten bakken (prei, wortel, ui, knof, selderijblad, peterselie)...
Cannelloni erin warmen
P/z

Vlees uit de pan en warm houden
Licor 43...
Room... (een uiterst fraaie combinatie)
Vlees weer terug

Foto vlees vergeten, zo lekker was het...




Tuinbonen

met chorizo en rode paprika

Een fantastische combinatie


Olijfolie, chorizoblokjes...
Uit de pan

Zoete ui, knof...
Teveel aan olie afgieten (eieren in bakken!)
Chorizo terug, iets runderbouillon, green zaätar...

Tomatenpuree erdoor
Rode paprika erin warmen
Tuinbonen idem
Zwarte peper, Oxo...




Flageolets

met omelet en champignons

Recept van Dumas


Hij vult de omelet met champignonragoût, ik legde het ernaast

Boter, ui, knof, grove witte peper...
Hou een deel appart

Champignons...

Bloem...

Witte wijn, room, Oxo...

Flageolets warmen in het apart gehouden deel ui etc

Bak omelet




Linzen

met tofu slierten en tomatensaus

Die tofu slierten dat is "spaghetti" van tofu


Pindaolie, ui, knof, rawit...

Blik tomaten...

Prak, gele rijstwijn (Shaohsing is goed genoeg)...

Tkemali (Russische winkel)...
Proef op zout

Linzen erbij en die slierten...




Zwarte kidneybonen

met verse Frankfurters en groene paprika

Comfort food!


Kook de worstjes en giet af

Olijfolie, paprika...
Uit de pan

Ui, knof...
Komijn, korianderzaad, beide vers gebroken...
Koreaanse grove cayennepeper...

Witte wijn, Oxo...
Proef

Stukjes worst erbij...
Bonen erbij...
Paprika erbij...

Serveer met zure augurkjes




Beans beans
The magical food
The more you eat
The more you toot
The more you toot
The better you feel
So eat your beans
At every meal


Boonvormig!!