donderdag 28 december 2017

Diner 27 12




Borrelhapje

Toast met prakje van verse kaas, groene pesto, groene peperbolletjes uit azijn en zilveruitjes


Apéritif

Pastis


Voorgerecht

Bali telor

Ui, knof, gemberwortel en rode peper aanbraden in pindaolie
Op laag vuur kruidnagel erbij, nootmuskaat, komijn, laos, daoen salam, daoen djeroek poeroet en koriander
Een scheut Balinese rijstwijn erbij, een flinke scheut zoete ketjap en een scheutje zoute
Halve gekookte eieren erin leggen met het geel naar boven, de saus er goed over scheppen en zo koud laten worden
Serveren met plakjes lontong



 
Hoofdgerecht

Tournedos

Met Pieds de mouton (kluifjeszwam; zie boven), friet en uienchutney

De paddo's gebakken met sjalot en knof
Witte wijn, inkoken

De chutney maakte ik ± volgens dit recept hier (alle links hier in een nieuw venster)
Altijd op Engelse termen zoeken + recipe + bbc

De tournedos toont niet goed op de foto; die was erg hoog

Château des Graviers Haut Médoc (die is beter dan hun Margaux) 2005




Nagerecht

Dat was de kaas...

Sablé de Wissant

Glaasje Bristol cream

Maar we aten ook nog pepino