zaterdag 30 december 2017

Diner 29 12




Borrelhapje

Sardines à l'ancienne

Met stokbrood


Apéritif

Ramazotti


Voorgerecht

Mozzarella

Met Procençaalse ansjovis, kappertjes en groene peperbolletjes op pekel
En mooi brood



Het echte leven!
Truffels en toch vuile nagels


Hoofdgerecht

Een soort Carbonara

Maar dan met veel truffel

Gedroogde wintertruffel (€ 420,-/ons) weken in lauw water

Spaghettini al tartufo koken met het weekwater van die truffel erbij
Afgieten
Mooie olijfolie erdoor

Olijfolie, sjalot, knof, grove zwarte peper...
Schijfjes zomertruffel (zie foto) meebakken (dan krijgt het smaak!)...
De spaghetti hier doorheen werken en van het vuur

Boter, de (kleingesneden gedroogde geweekte) wintertruffel erbij...
Halve artisjokharten (goed uitgelekt!) er met de snijkant naar beneden in...
Witte wijn, wat Oxo of zo...

Spaghetti warm
Breek er eieren over, roer erdoor, ei mag niet stollen!!

God Gristus wat was dit lekker
Het beste van alle feestdagen tot nu toe...

De wijn?
Een heel fijne Bodegas Franco Españolas Royal Claret
Dat smaakte hier perfect bij

Ik verbaas me altijd over de onkunde van "wijnkenners" (Hamersmaak en Otto Kleynepik voorop) over claret, clarete; "Zo noemden ze vroeger Bordeaux wijn", lazer op lul...
Ik laat mijn wijn niet uit Nederland komen natuurlijk, maar toch vind je in dat land ("Wilt u een glaasje wijn?'" -"O, is er iemand jarig?") wel goede Clarete, en wel van Ochoa.




Kaas

Mimolette
(Commissiekaas...)

Glas port, ik ben vergeten wat/welke


Nagerecht

Pisang goreng

Met roedjak

Pisang goreng in een beslagje gefrituurd smaakt enorm lekker bij Roedjak

Assemwater maken
Trassi bakken in pinda-olie
Assemwater erbij
En ketjap benteng
Rijstwijn
Palmsuiker
Sambal
Petis (zie hier; alle links hier in een nieuw venster)
Appel en mandarijn erin, als het om de saus gaat
(Normaliter appel, komkommer, sinaasappel, banaan; verder geen flauwekul)
Half uurtje laten staan
Beslag maken van rijstebloem, ei, zout, suiker, bier, koenjit, iets pindaolie
Schijfjes bakbanaan door het beslag en frituren op 60°
Serveren met de roedjak (hoort eigenlijk met enkel de saus met meer ketjap)




Likeur

Gele Chartreuse




Verdomd!

Ik krijg een glas aangeboden, ik luister niet goed, blijkt het Prosecco, maar wat dies meer zij: het was prima te drinken, verdomd!

Rosanti



En nou we het er toch over hebben

Ik ben nog steeds op zoek naar zo'n hoerenflesje Champagne

Piccolo...