zondag 17 december 2017

Vrij



Vandaag inkopen weer eens

Griekse jam
Kreeg ik cadeau bij mijn bestellingen
De aardbei is in ieder geval uitstekend


Vrij is een tijdschrift van de Telegraaf

Op krantenpapier

Lag ergens een hele stapel van

Geen idee waar je het bij krijgt

Nooit gezien

Veel culi erin

Zie hier (alle links hier in een nieuw venster)

Ik klikte trouwens op die link "Steak tartare"
"Sterrenchef Erik van Loo" maakt dat met rundergehakt, de culinaire apedrol...

Ik bespreek enkele artikelen



Niet gekocht hoor! Gekregen
Ik zal wel wijzer wezen
Neem nou die zaatar van boer Jonnie
Dat is veel mooier als dat in Syrië gemaakt is van Syrische kruiden
Syrische majoraan (dat is het hoofdbestanddeel) is onvergelijkbaar met West-Europese...
Ik kom er nog op terug



Weelde van de Wadden


Het gaat over het Beach Food Festival
Zie hier

"Diervriendelijk, biologisch, lokaal, energieneutraal"
En zoals het in Holland hoort: geen woord over lekker

"Biodynamisch zorgbedrijf"
"Pizzaoven gekookt met snoeihout"

"scheermessen (eerst invriezen)", wat een gelul...



Griekse mosterd


Echte kookboeken


De drie beste van 2017
Hou je vast want het is drie keer shit

Nummer 3
Janneke Vreugdeloos, Solo Food
"ze ging scheiden"
Nou Felix, dat ging wel ff anders hoor... Daar heptie zich bij de dikke kokkerd laten nemen...

Nummer 2
Otto Kleynejan, De Kleyne Groot
Een boek "om alles nog eens na te kijken"
Ja! Hoe het niet moet, woehahahahahahahahaha!!

Nummer 1
Jeroen Thijssen, Puntneuzen en Kersenpitten
Ik ga er verder niet op in want die Thijssen is een prominent lid van het Nederlands Culinair Apelullen Gilde



Eindelijk een mooie pan die op het vuur én in de oven kan


Hemelse kreeften


Over het kreeftdiner in De Kleine Toren van Baarland

Tartaar van kreeft met een oester en met eendenlever
Mooi

Lauwwarme kreeft met coquille en groene asperge
Met van die vieze mayo met truffelolie

Kreeftenbisque met kreeft, witte asperge (vlak na die groene...) en zeekraal
Mooi

Kreeft met een "royale hoeveelheid tandoori kruiden"
Schande




Gouwe Ouwe moet terug


Dat is het Broodje mosselen

Kweenie...

Trouwens: hoe hielden ze die mosselen warm? Dat kan niet
Die gaan schrompelen...



Kerst met Felix


Zie hier

Dat is vrij duur, voor € 22,50 pp

"U kunt zelf in de keuken aan de slag"



Niet veel soeps


En dan was er nog een incompleet stuk van die

blaaskaken Brandt en Levie

"'gewoon' varkensvlees" is toch wat minder, maar ja, wat dat niet gewone dan is, dat staat waarschijnlijk op het ontbrekende stuk

Zie ze hier