vrijdag 13 april 2018

Mangiare alweer; burp!




Ik ga door met foto's van Kampen
Kampen is mooi
Je struikelt er prettig over oude poorten en kerken

Ik zag er in een groentekraam asperges
Plande meteen asperges met pekelvlees


Goh!

Mangiare heeft blijkbaar "Met de paplepel" afgeschaft!

Geen editie vanavond!

En ik had nog wel zo'n mooie ingestuurd!

Maar ja, het lag er wel dik op, foto's uit Kampen posten als je IP adres een hotel Kampen is...




Dag allemaal!
Jullie maken een erg leuk programma, en ik wilde al eerder een recept van mijn vader insturen, maar het kwam er steeds niet van, maar bij deze!
Mijn vader vond koken leuk maar hij kwam altijd vrij laat thuis en dan had mijn moeder al gekookt. Mijn vader had een groentewinkel in Den Haag en na zes uur leverde hij aan restaurants die wat te kort kwamen.
In het weekend kookte hij wel altijd, en wat hem vooral interesseerde is een recept te verbeteren wat hij in de krant had gelezen of over gehoord had en ook trouwens wat mijn moeder had gekookt (altijd ook gelezen of gehoord hoor). Ik moet zeggen dat hem dat bijna altijd lukte. We hielden in de familie bij welke recept het meest verbeterd was, en het recept wat onbedreigd jaren aan de top heeft gestaan was het volgende.
Mijn moeder had gelezen over spagetti met gerookte makreel. Dat was een recept wat in de supermarkt lag. Zo'n kaartje. Dat smaakte prima, maar mijn vader moest dat dus beter maken. Nou dat is hem gelukt.
In dit recept kan je de pasta prima van te voren koken. Giet het af, spoel koud en roer er wat olijfolie door. Wij maken het nog regelmatig als we bezoek hebben en dan gebruiken we 100 gram penne per persoon. Mijn vader maakte het met vlindertjes of met schelpjes trouwens.
Bak in olijfolie ui en knoflook naar smaak, en doe daar schoongemaakt 150 gram prei per persoon bij. Mijn vader gebruikte nooit het groen maar lichtgroen kan prima hoor. Je kruidt op laag vuur met ietsje kruidnagel, iets foelie, zoet paprikapoeder, zwarte peper, gedroogde rozemarijn en als laatste gedroogde basilicum. In dit recept hoef je echt geen verse kruiden te gebruiken.
Meteen als de basilicum erin zit witte wijn erbij tot het dunner dan als saus is.
Trek per persoon van 1 gerookte haringfilet het vel af en snijd de filet in kleine stukjes. Doe bij de rest. Vanwege die haring gebruik je geen zout.
De saus laat je nu wat inkoken met creme fraiche erbij. Proef op peper.
Nou dat was het!
Groetjes,
Thea Bakker


Shit...




Ik mailde ze de vorige keer
Ik vind het heel raar dat Surinaamse (verse kook-)bloedworst met Nederlandse (droge bak-)bloedworst wordt vergeleken.
Groet, Manon Troppo


En ja hoor! Manon Troppo mailt ons...

Ma non troppo, daar trapt die dikke mossel in...
Piu troppo, hahahahahahaha!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tsjongejongejonge...

Figuurworst moeilijk te maken? Dat kan je helemaal niet zelf maken. Dat is fabriekswerk, met een speciale spuitmond, waarbij bepaalde delen gevoed worden met één kleur en andere met een andere kleur. Dezelfde techniek als die tandpasta met streepjes. Dat je dat als kok maakt is onzin.
Groet, Manon Troppo


Wat een dumbovolk...




De Theologische Universiteit


En wat een ontzagwekkende culinaire eikel trouwens, die Watkletstons...

"Een weekend lang vanillevla maken en dan is het pas gelukt"


En dat worst met kaas een uitvinding van die Watkletstons is...

Granada, ja...


Karin van Munster
 
"Kosher zout dat is gewoon zout, en mooi zout dat is zeezout"


God God kan het stompzinniger...

En ook nog "die zout" zeggen
(Poppenwagen?)


En dan die gebrekkig Nederlands sprekende Surinamer

"Roti is een Indiaans gerecht"


"Alleen maar goed als het door een Surinamer is gemaakt"

Flikker op, koloniale zak




Grote winkelstraat, woensdag 17.30 helft van de winkels dicht
O ja! Katechisatie!
(En tussen de middag ook dicht natuuurlijk; moeten ze bijbelen aan tafel)


"Lontong is kleefrijst"

"de pantser van de kreeft"

Petiti pecheur: "pietiet pusjeur"

Gesauteerd: "gesjorteerd"

"We hebben in Nederland momenteel geen kerrieblad"
Elke grote toko heeft planten

Een of andere culinair veenlijk denkt dat tonijn in blik rode tonijn is
En gebruikt tonijn op water ook nog

"In de Georgische keuken wordt weinig vlees gegeten"


En dit soort culinaire mongolen zou je van die Grootklein of Kleingroot, of hoe heet die geëxalteerde trut ook weer, niet mogen afzeiken?

[Kortlang heet die kwakka]
[Poppenwagen!]




Een pijp met twee koppen!
Of: Bestrijd het leed / Dat Mulisch heet