zaterdag 29 juli 2017

Salade! (5)




Eerste aflevering van deze fantastische serie zie hier (alle links hier in een nieuw venster)


Onder elke aflevering een link naar de volgende!

Uren leesplezier zonder Volkskrant- of NRC gelul

(Alle links hier in een nieuw venster)



Franse maaltijd-salade


Maak een salade op botersla, van heel fijn gesneden witte kool, en verder van komkommer, paprika, meloen, waterkers, blokjes gebakken rookspek en/of gekookte ham en knoflook-croutons.

Werk er wat citroensap door.

Maak een dressing van yoghurt, crème fraiche, mosterd, groene kruiden, z/p en wat nootmuskaat.




Linzen-salade

Spanje



Kook de linzen met soepgroenten en wat malaga of madera.
Gebruik geen zout; laat in plaats daarvan stukken hambot meekoken (bot van rauwe ham dan dus) en grove stukken goed droge rauwe ham.

Laat in de kookvloeistof afkoelen, giet af (niet weggooien!), laat goed uitlekken en verwijder de botten.

Breng op smaak met goede olijfolie, goede wijnazijn, peper en eventueel zout.

Voeg eventueel wat van de kookvloeistof toe, en gebruik de rest voor soep of saus.




Salade van zeeduivel


Verkocht wordt alleen de staart van zeeduivel, wat jammer is want de kop is perfect voor vissoep.
Mocht je een kop kunnen bemachtigen: grof hakken en er bouillon van trekken.

De staart in de lengte doorsnijden en de graat eruit halen.
Inwrijven met wat p/z en wat zoet paprikapoeder.

In aluminiumfolie verpakt (de twee helften weer tegen elkaar aan) 20 minuten in een hete oven leggen.

Af laten koelen in de folie, uit de folie halen en in schijven snijden.

Serveren met een aardappel-salade.




Bonen-salade

Florida



Meng gekookte oogbonen met stukjes grapefruit, sinaasappel, dunne ui-ringen, stukjes jalapeño pepers zonder het zaad, en vers korianderblad.

Breng op smaak met limoensap, p/z en olijfolie.

Serveer, met stripjes avocado erop, bij gegrilde vis.




Garnalensalade

Louisiana



Laat goede visbouillon 10 minuten zacht trekken met limoensap en laurier.

Kook er gepelde garnalen in gaar.

Haal de garnalen uit de pan en laat goed uitlekken; ze moeten bij gebruik koud zijn.

Maak een salade van Icebergsla, tomaat en gesnipperde ui.

Leg er de garnalen op en besprenkel met Louisiana Green Pepper Sauce ("groene Tabasco").




O ja!

Ben nou bezig met experimenteren met Inside en met Outside Skirt Steak

Daar heeft geen enkele culinair-journalistieke ontsnapte halfaap in Nederland ooit van gehoord, Snuivers voorop

Zie hier en zie hier


O ja!

2376 bezoekers gisteren!

En dat is natuurlijk ex die nep bezoeken van Otto Kleynejan, want Google Analytics filtert Oto Kleynescheet er uit

Heerlijk!

Ik zie die sneue stakker voor mijn geestesoog zitten!
Wijd open gesperde ogen, zweetdruppels op het voorhoofd, de mond ook wijd open (kunstgebit!), één hand aan het toetsenbord, de andere hand met witte knokkels in het klamme kruis gekneld...

Heerlijk!



Dank O.!


Zie de volgende aflevering hier