maandag 11 september 2017

Recepten Telegraaf



Kipfilet vullen
Roomkaas, wat steviger smakende geraspte kaas, groene kruiden, p/z...
Ik heb het daarna opgebonden, maar die foto ben ik kwijt


Telegraaf recepten = Felix Wilbrink


Ik had het enkele dagen geleden nog over een boek van hem, zie hier (alle links hier in een nieuw venster)

(Dank PJ voor de recepten!)



Aardbeienfantasie

Mooi recept

Slagroom kloppen en door geklopt eiwit

Over in Pedro Ximenez of Bristol cream gemarineerde gehalveerde of kwart aardbeien


Thaise kabeljauw-papillottes

Kokosmelk blenden met knof, gember, kerrie, zout, citroensap, selderijblad (net als Thaise kokossoep...)

Alufolie, sesamolie, dat spul, vis, spul. pakketje, stromen



Paprika bakken met ui en knof en Turkse paprikapuree
Room...
Wat inkoken


Babi ketjap Bali

Hij noemt het anders, maar goed

Varkensvlees koken, in stukjes

Pindaolie, ui, lomboks, trasi...

Bouillon, citroensap, ketjap

Vlees, stoven


Pittige viskoekjes

Koolvis pureren met ei, limoensap, wat zout

Gehakte bosui, sambal (brandal?!), geraspte kokos...

Balletjes, ei, paneermeel, ei, geraspte kokos

Bakken of frituren



Gnocci erin koken
Helemaal inkoken


Artisjok en doppers

"Straks helemaal geweldig als er weer verse doperwten en verse asrtisjokharten zijn"
Felix, die zijn er nooit never tegelijkertijd, A, en B "verse artisjokharten" kan je niet kopen
Je kan kleine artisjokken kopen en er artisjokharten van maken

Maar goed

Diepvriesdoppers in kokend water, afgieten, koud spoelen

Artisjokhartreepjes (uit blik goed uitlekken!) opbakken met knof in olijfolie

Citroensap (ik pas het recept natuurlijk aan), zwarte peper, peterselie...
Dunne stripjes gedroogde tomaat...
De doppers

Direct over pasta serveren


Camembert met vijgen

Gedroogde vijgen marineren in grapefruitsap en Fino

Camembert in alufolie (boven open en er niet te hoog uitstekend)
Tijm peper (hij gebruikt Tasmaanse en ja, die is erg goed)
Hete oven

Met stokbrood en de vijgen in reepjes gesneden

(In december / Eten ze nog Camembert)



Kipfilet bakken
Zie de deuk waar het touwtje zat


Zomerse uien met honing

Boter, vers geraspte gember, p/z, honing, wat azijn

Gepelde uien, pakketje alufolie, spul erin, dicht, oven


Schol met kappertjes

Filets, p/z, ingevette ovenschaal

Crème fraiche mengen met goed uitgelekte kappertjes en sterke mosterd (sterkte wordt minder bij verhitting)

Over de schol

Oven