maandag 28 mei 2018

Culinaire apelullen en apekutten (2)



Alweer inkopen

Zure abrikozen
Gaan met kip en malaga in de tajine


De Volkskeuken

Zie Otto Kleynepik hier (alle links hier in een nieuw venster); een betere link kon ik niet vinden


Zie de eerste aflevering van deze onthutsende serie hier (alle links hier in een nieuw venster)





"geen echte nasi omdat de rijst is vervangen door bloemkool"
God Gristus, vreet het zelf ja!


Romesco
"pimentón (gerookt paprikapoeder)"
Gelul
Peppadew pepers"
Gelul
"Safraan"
Gelul


"de incourante beestdelen die meestal in de slagersvitrine blijven liggen"
Nou, daar liggen ze helemaal nooit hoor...
Maar dan komt het, die "incourante delen" van Markus Gluipers: hamschijf, krabbetjes en procureur
God wat een lul...


Zuurkool 15 minuten laten koken...



Kweepeer


Weer die Snuivers: "mijn collega Sigmund Freud"
"Met maatjesharing moet je niet al te veel uitspoken"
Nee, als je niet kan koken beter maar niet nee! Als collega van de Weense kwakzalver...
(Psychologie is trouwens sowieso een lulwetenschap, net als sociologie, pedagogie en politicologie; een wetenschap die niets verbiedt, waarvan je alles mag zeggen wat je wil, die dan dus ook elke zoveel jaar bijdraait, dat kan enkel een lulwetenschap zijn)
(Net nadat ik dit postte las ik in Zie ook onder Mozes "De alfa heeft vaak zo goed als niets te zeggen, en probeert dan het weinige dat hij te zeggen heeft zo geleerd en ingewikkeld mogelijk te formuleren.")


Kwake Klootweg
"200 gram ossenhaas"
Dat heet een tournedos, ja!


Die Klootweg denkt trouwens dat Garum uit Griekenland kwam, de mislukte culinaire nicht


"2 eetl. rijstazijn"
Daarvan heb je 20 soorten, ja



Fantastisch mooie lamskoteletten


"de gerookte tofu iets bruin bakken"
Dat is al bruin, ja


"Wortel-koolraap quiche"
Gadverdamme!


"groenten met een hoge CO2 uitstoot"
Dat staat in De Azijnbode, aka De Kutkrant
Hoor hier


"Hachis parmentier [Parmentier, ja] met knolselderij"
Oftewel hoe maak ik een heel mooi heel simpel heel klassiek recept volledig kapot met mijn culinair gekut



Mosterd uit Zuid-Afrika


"Muttar paneer"
Matar panir, ja
En dan met "laurierblaadjes", de ontzagwekkende trut Poe-Pa Oef
Met boter! In India!


"Preipizza met gember"
De bodem gemaakt met "kwark, 6 eetlepels olie en melk"

 
"komijnpoeder en korianderpoeder"
"papadums zijn pannenkoekjes"
"je kunt ze insmeren met olie en dan in de magnetron doen"
Kan die trut niet ff gewoon in de gracht springe of zo?


Die Markus Bordeelsluipers nog een keer
28 maart: "verse doperwten"
"bedachtzaam consumeren door nooit meer vlees in de supermarkt te kopen"
En waar koopt die apelul zijn zout dan? En zijn mayo? En zijn wijnazijn? En de roomboter?
En waar komen op 28 maart die "verse doperwten" vandaan?
Zaklul





Zie de volgende aflevering hier